'Kamuya Personel Alımlarında Yaş Sınırı Esnetilebilir, Vatandaş İsterse Biz Destekleriz'

Daha önce yıllarca Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen  Genel Başkanlığı yapan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kamuya personel alımlarında yaş sınırının esnetilebileceğini, daha önceki yıllarda FETÖ'cüler tarafından suistimal edilen sınavlar ve sınavlar nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

'Kamuya Personel Alımlarında Yaş Sınırı Esnetilebilir, Vatandaş İsterse Biz Destekleriz'

Bir seferliğine bir düzenleme teklifi geldiği takdirde, İYİ Parti ve kendisinin bu konuda vatandaşlardan gelen talebe karşı duyarsız kalamayacaklarını söyleyen Yokuş, hükümetin vatandaşlardan gelen her türlü talebi dinlemesi ve bu yönde çözüm önerleri sunması gerektiğini söyledi.

HÜKÜMETTEN TEKLİF GELİRSE, BİZ DESTEK VERİRİZ

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Emeklilik yaşı yükseltildi, 65'e kadar çıktı. Türkiye'de yine 2016 yılındaki bu FETÖ operasyonları nedeniyle kamuya alımlarda sıkıntılar oldu. FETÖ'cü hainlerin tüm sınavları suitimal etmesi nedeniyle haksız yere kamuya girişler oldu. Bunları biliyorsunuz. Kamuya giriş yaş sınırı 35, belli bir yıl içerisinde hükümet isterse bunu yapabilir. Türkiye 2-3 yıldır normalleşme sürecinin dışına çıkmıştır. Çünkü zaten, emeklilik yaş haddi de 65'e kadar çıktığı için böyle bir esneklik yapabilir.Eğer hükümetten böyle bir teklif gelirse biz destek çıkarız" şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA