Kamu Personeli Alımında Yaşanan Mağduriyetler İçin İbrahim Kalın'dan Randevu Talebi

Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Platformu, kamu personeli alımındaki mağduriyetleri dile getirmek için İbrahim Kalın 'dan randevu talep ediyor.

Kamu Personeli Alımında Yaşanan Mağduriyetler İçin İbrahim Kalın'dan Randevu Talebi

Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Platformu İbrahim Kalın 'dan randevu talep ediyor.

Platform adına açıklama yapan Kenan Akbulut şu çağrıda bulundu:

"Sn. İbrahim Kalın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’na,

Kıymetli sn. İbrahim Kalın Hocam, bildiğimiz gibi, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde ilk sırayı, Medeni ve Siyasi Haklar almaktadır. İkinci sırada ise pozitivist (olumlu) hak anlayışının bir uzantısı olan İktisadî, Toplumsal ve Kültürel Haklar yer almaktadır. İkiz Sözleşmeler olarak da adlandırılan bu kategorilerin statüsü Uluslararası niteliktedir. Nihayetinde, Eğitim Hakkı; İktisadî, Toplumsal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi kapsamında yer alır ve ulusal hiçbir insan hakları mekanizması yahut bireyi devlete karşı yükümlendirecek herhangi bir husus Eğitim/Öğrenim Hakkını sınırlandıramaz.

Ulusal mevzuatta yer alan 30/ 35 yaş haddi bir temel (evrensel) hak olan Eğitim Hakkını doğrudan kısıtlamaktadır. Temel Hak ve Hürriyetler, TEMEL OLMA VASFINI ilk kez 1982 Anayasası’nda düzenlenmiş olmasından değil; Milletlerarası Sözleşme ve Protokollere koşut olarak iç hukuka aktarılmış olmasından almaktadır. Temel Hak ve Hürriyetler, olağanüstü hâllerde bile askıya alınırken, Sözleşmeye taraf devlet, MİLLETLERARASI HUKUKTAN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERİ İHLÂL EDEMEZ. 1982 Anayasası’nda bile Eğitim-Öğrenim Hakkı ve Ödevi sınırlandırılabilecek haklar arasında düzenlenmemiştir.

Anayasamızın 70. maddesine göre; kamu hizmetlerine girmede, MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ NİTELİKLER dışında hiçbir ayrım gözetilemez hükmü amirdir. Yani düzenleme yaş gibi biçimsel, şeklî unsurların aksine; adayın özgüvenini, temsil kabiliyetini esas alan soyut unsurlara dayanmaktadır. Ayrıca ; 28 Şubat Post modern Darbesi, kat sayı ve 10 yıllarca sınav ve mülakatlardaki yaşanan usulsüzlükler , fetö terör olayları, hasebiyle 30/35 yaşını ikmal etmiş yüz binlerce aday gideril(e)meyen mağduriyetten vicdanen rahatsızdır.

Siz Kıymetli Büyüklerimizden istirhamımız, hem hukukilik, hem yerindelik denetimi yapabilecek kurum ve mercileri harekete geçirerek; derdimize, maruz bırakıldığımız bu olumsuz duruma çare olmanızdır. Son olarak; Siz değerli büyüğümüzü, Kamu İstihdam Mağduriyetleri ve Dayanışma Plâtform Grubu olarak ziyaret etmek, mağduru olduğumuz olumsuzlukları tarafınızla bizzat görüşebilme arzusuyla randevu istirham ediyoruz.

Durumu bilgilerinize sunar; gereğinin yapılmasını saygıyla arz ediyoruz. Kalb-i selam, saygı ve sevgilerimle...

KAMU İSTİHDAM MAĞDURİYETLERİ VE DAYANIŞMA PLATFORM SÖZCÜSÜ Kenan AKBULUT