İŞKUR Kamu Personeli Alımı Başvurusu 7 Ocak 2019'da Başlıyor-İşte Şartlar

İŞKUR , istihdam uzman yardımcısı kadrosuna KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 7 Ocak günü başlayacak başvuruların detayları haberimizde.

İŞKUR Kamu Personeli Alımı Başvurusu 7 Ocak 2019'da Başlıyor-İşte Şartlar

İŞKUR memur alımı başvurusu başlıyor.

Türkiye İş Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda İstihdam Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 35 adet kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvurular 7 Ocak 2019 günü başlayacak. 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Endüstri Mühendisliği ve Maliye bölümlerinden mezun olan adaylar arasından yapılacak kamu personeli alımında başvurular internet üzerinden yapılacak. 

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI

İŞKUR memur alımında mezuniyete göre kadro dağılımı şu şekilde;

Bölüm Sayı KPSS
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 10 KPSSP 40
İktisat 10 KPSSP 15
Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 6 KPSSP 30
Maliye 4 KPSSP 20
Endüstri Mühendisliği 5 KPSSP 2
Toplam 35

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin A bendinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak,
  • Giriş Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1984 ve sonrasında doğanlar)
  • Üniversitelerin; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Endüstri Mühendisliği ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,
  • C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A grubundan mezun olduğu bölümle ilgili yukarıda belirlenen puan türünden en az 80 puan almış olmak,

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR personel alımı başvurusu internet üzerinden alınacak. Başvurular 7 ile 18 Ocak tarihleri arasında alınacak. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN