İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu E Devlet'ten Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Duyuruda , 30 kamu personeli alımı için başvuruların e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladığına yer verildi. İlanların başvuru bilgileri ve başvuru detayları yazımızda.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu E Devlet'ten Başladı

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. e Devlet kapısı üzerinden yayımlanan duyuruda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 30 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere kamu personeli alınacağına yer verildi. Geçtiğimiz hafta yayımlanan kamu ilanına başvurular e devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda İçişleri Bakanlığı kamu personeli alımının başvuru bilgilerine yer verdik.

SINAV YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosu için 8 ile 11 Aralık 2020 tarihleri arasında sözlü mülakat yapılacak. Söz konusu mülakat Ankara'da yapılacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarını taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

- Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

- Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 120 kişi içerisinde bulunmak (120 inci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır)

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

İçişleri tarafından yayımlanan başvuru değerlendirmesi şu şekilde: 

- KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre belirlenen giriş (sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 11 Kasım 2020 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

- KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen kesin olmayan değerlendirme sonuç listesine itirazlar 11-13 Kasım 2020 tarihlerinde hafta içi (09:30-17:30) saatleri içerisinde ilgili Sınav Komisyonuna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. 13 Kasım 2020 tarihinde saat 17:30’dan sonra Bakanlığımız evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır

- KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen boş kadro sayısının dört katı (120) adaya ait kesin değerlendirme sonuç listesi ile giriş (sözlü) sınavına katılacak adaylara ait günlü katılım listeleri, 18 Kasım 2020 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular e Devlet kapısı üzerinden bugün başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların 6 Kasım 2020 saat 17.30'a kadar müracaatın yapması gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-bakanligi-personel-sinav-basvurusu

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada e Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları izleyin ve müracaatınızı yapın.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA