EGM ve Jandarma'ya 43 Bin 519 Polis, Bekçi, Subay,Astsubay ve Uzman Alımı Hakkında

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına 100 günlük eylem planında 43 bin 519 polis, bekçi, uzman erbaş, subay ve astsubay alımı yapılacağı bildirilmişti. Peki bu alımlardan kaçı yapıldı kaçı hala yapılmadı?

EGM ve Jandarma'ya 43 Bin 519 Polis, Bekçi, Subay,Astsubay ve Uzman Alımı Hakkında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ağustos günü 100 günlük eylem planını açıklamıştı. Erdoğan, açıkladığı 100 günlük eylem planının ardından bu hafta ikinci 100 günlük eylem planını da açıklayacak.

Açıklanan ilk 100 günlük eylem planında kamuya personel alımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz."

100 GÜN SONA ERDİ

3 Ağustos günü açıklanan 100 günlük eylem planında birçok madde hataya geçirildi. 100 gün sona erdi ama hala bazı maddeler yerinde duruyor. Biz de Kamubulteni.com olarak Erdoğan 'ın açıklayıp talimatını verdiği, ancak henüz yapılmayan icraatlara haberimizde yer verdik.

HANGİ ALIMLAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıkladığı ve ilanı yayımlanan, başvuruları alınan personel alımları şu şekilde;

Polis alımı

3 bin PAEM alımı için başvurular alındı ve spor ile sözlü mülakatlar yapıldı.

22500 polis alımı: 22. dönem POMEM ile 10 bin polis alımı yapıldı ve adaylar eğitime başladı. 23. dönem POMEM ile 10 bin polis alımı için başvurular alındı ve sonuçlar bekleniyor. PMTO 'laa da 2500 polis alımı yapıldı ve adaylar eğitime başladı.

Bekçi alımı

7 Bin bekçi alımı başvuruları alındı, yazılı, spor ve sözlü mülakatlar tamamlandı. Sonuçlar bekleniyor.

Uzman erbaş alımı

Jandarma ile Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı için ilanlar yayımladı ama şimdiye kadar 3300 civarı uzman erbaş alımı yapıldı. Kalan 6500 'lük kısım için alım hala yapılmadı. Asayiş uzman erbaş alımı için planlanan alımın biran önce yapılması gerekiyor.

Subay-Astsubay alımı

Jandarma 2018 yılının ilk aylarında subay ve astsubay alımı yapmıştı. Adaylar eğitime de başladı. Bu alımın ardından Jandarma ile Sahil Güvenlik, henüz yeni subay astsubay alımı için bir ilan yayımlanmadı. (Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri subay astsubay alıyor. İlan detayları için TIKLAYIN)

İKİNCİ 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI BU HAFTA AÇIKLANIYOR

Henüz 100 günlük eylem planında yer alan 10 binden fazla asker alımı yapılmamışken 100 günlük ikinci eylem planı bu hafta açıklanacak.

Değerlendirme

100 günlük eylem planında yer alan bu alımlarla ilgili Erdoğan talimatı verdi ama Jandarma ile Sahil Güvenlik, alımları taksit taksit yaptığı için ilanlar gecikti.

İLANLAR BU SAYFADA OLACAK

Uzman erbaş, subay, astsubay, polis ve bekçi ile tüm memur alımları Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN