Dışişleri Bakanlığı 75 aday Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı Duyurusu 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre 75 memur alımı ile ilgili bilgiler verildi. Aday konsolosluk ile İhtisas memurluğu giriş sınavı aday listesi belirlendi.

Dışişleri Bakanlığı 75 aday Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı Duyurusu 

Dışişleri Bakanlığı memur alımı ile ilgili duyuru yayınladı. Geçtiğimiz günlerde gelen ilan ile Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan eksiklikleri gidermek amacıyla 75 kişilik kadro ile aday konsolosluk ve İhtisas memuru alımı duyurusu yapılmıştı. 

KPSS şartı istenmeksizin 75 memur alımı yapılacak. Müracaat sonuçları sonrasında bakanlıktan gelen duyuruya göre giriş sınavı yazılı aşamasına katılmaya hak kazanmış adayların listesi ile böylece belli oldu.

Dışişleri Bakanlığı farklı alanlarda olmak üzere toplamda 75 memur alımı yapacağını duyurmuştu. Adamlar KPSS şartı istenmeksizin yabancı dil sınavına göre yapılacak.

Sınav Tarihleri Netleşti
17-18 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde sınav yapılacaktır. Sınav salonu ile sınav programına yönelik bilgilerin tamamı adayların e-posta adresine gönderilecek.