AK Partili Özdemir : 380 Bin Engelli İşe Yerleştirildi, AK Parti'den Önce Hayaldi

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, engelli istihdamına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

AK Partili Özdemir : 380 Bin Engelli İşe Yerleştirildi, AK Parti'den Önce Hayaldi

AK Parti'nin engellilere yönelik istihdam politikalarını anlatan Özdemir, İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen engelli vatandaş sayısının 380 binin üzerine çıktığını, bunun AK Parti yönetimlerinden önce bir hayal olduğunu söyledi.

Özdemir'in Açıklamasından satır başları şu şekilde:

Bakım hizmeti için sırada bekleyen hiçbir engelli olmadığını bugün Türkiye gerçeği olarak biliyoruz. 47 bakım merkezi varken ve burada 3.900 engelli bakım hizmeti alırken bugün gelinen noktada 241 merkez var ve 7.725 engelli bakım hizmetlerinden yararlanıyor. İstihdam konusunda bu rakamları ben burada çok ifade ettim sayın konuşmacılar, defalarca söyledim, tekrar söylüyorum; 5.777 engelli devlet memuru olarak çalışırken, AK PARTİ iktidara geldiğinde, bugün, en son pazartesi günü Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Zehra Zümrüt Selçuk Bakanımızın verdiği net, resmî rakamı söylüyorum, 53.964 engelli çalıştırılmaktadır.

İŞKUR ARACILIĞIYLA 380 BİN ENGELLİYE İŞ

İŞKUR aracılığıyla işe başlatılan engellilerin sayısını da yine resmî rakamlardan sizlere vermek isterim; 380.384 engelli de İŞKUR aracılığıyla iş bulmuştur. Bunlar, AK PARTİ iktidara gelmeden önce hayal bile edilemeyecek rakamlardı, biz bunları bugün birer gerçeklik olarak konuşma durumundayız. Devam edecek olursak, yine engellilere yönelik hibe desteklerinden… Ki bu hibe desteğinin kaynağını da ben sizlere arz etmek isterim. Çıkarılan yasayla devlet memur olarak yüzde 3 engelli istihdam etmek zorundadır.

ENGELLİLERE 50 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Bu zorunluluk yasal bir zorunluluktur. İşçi istihdamında ise yüzde 4 şeklinde bir oran görülüyor.Ayrıca, özel sektöre de yüzde 3 engelli istihdamı zorunluluğu getirilmiş ve bu zorunluluğu yerine getirmeyenlerden ceza alınmıştır. Bu alınan cezalardan yine engelliler yararlandırılarak 50 bin liralık hibe desteğiyle 1.326 engelli bugün kendi işinin patronu olarak iş yerini açmış, çalıştırmaya devam etmektedir.