Adalet Bakanlığı'nın Ankara ve Rize Personel Eğitim Merkezine Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Ankara Personel Eğitim Merkezi ve Rize Personel Eğitim Merkezine açıktan personel alımı başvuruları devam ediyor.

Adalet Bakanlığı'nın Ankara ve Rize Personel Eğitim Merkezine Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı'nın Ankara ve Rize Personel Eğitim Merkezine Personel Alınacak

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Ankara Personel Eğitim Merkezi ve Rize Personel Eğitim Merkezine açıktan personel alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı'nın Personel Genel Müdürlüğü sayfası, Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan bilgilendirmede Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatına 25 koruma ve güvenlik görevlisi ile 4 aşçı, Ankara Personel Eğitim Merkezi'ne 3 aşçı, Rize Personel Eğitim Merkezine 3 aşçı olmak üzere 35 personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Her bir unvan için başvuru şartlarını taşıyan adaylar  KPSS puanlarına göre sıralanacak alım yapılacak pozisyonların 5 katına kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacak.

Adalet Bakanlığı Baakanlık Merkez Teşkilatı Personel Alımı Başvuru Genel Şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE AŞÇI ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanı için başvuru yapacak adayların en az lise veya dengi okuldan mezun olması, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması (silahlı) , yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 30 yaşını bitirmemiş olması, erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmaması, güvenlik soruşturmasından olumlu yanıt alması gibi şartları yerine getirmesi gerekiyor. Aşçı unvanı için başvuru yapacak adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olması, halk eğitim müdürlüklerinin ya da diğer resmi kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olması veya ilgili branşta sertifika sahibi olması gerekli. Başvuru esnasında adaylardan talep edilecek belgeler aşağıdaki gibi olacak :

BAŞVURU TARİHLERİ

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona erecek. Başvurular Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü'ne şahsen ya da posta yoluyla yapılacak.