2828 Kapsamında 2183 Kamu Personeli Alımına Kimlerin Başvuru Yapabileceği Açıklandı

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamuya 2 bin 183 personel alımı yapılacak. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımına kimlerin başvuru yapabileceği açıklandı.

2828 Kapsamında 2183 Kamu Personeli Alımına Kimlerin Başvuru Yapabileceği Açıklandı

2828 sayılı kanun kapsamında 2 bin 183 memur alınacak.

Kamuya en az ilkokul mezunu adaylar arasından 2 bin 183 personel alımı için açıklama Bakan Selçuk 'tan geldi. Bakan 'ın açıklaması sonrası duyuru DPB 'de yayımlandı ve 2 bin 183 personel alımına kimlerin başvuru yapabileceği açıklandı. 

DPB 'den yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinde 2018 yılında değişiklik yapılmış ve bu kapsamda yapılacak yerleştirme işlemlerinin yılda üç defa yapılması uygulaması getirilmiştir. Bu itibarla 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında istihdam hakkını haiz olanların 2019 yılı Mayıs ve Eylül dönemi yerleştirme işlemleri için 10-21 Ekim 2019 tarihleri arasında toplam 2183 kadro/pozisyon için yerleştirme yapılacaktır. " denildi.

MEZUNİYETE GÖRE SAYI DAĞILIMI

Mezuniyete göre yapılacak personel alımı sayıları şu şekilde

  • 932 adedi İlkokul-İlköğretim ,
  • 978 adedi Ortaöğretim ,
  • 140 adedi Önlisans ,
  • 133 adedi Lisans 

TERCİH TARİHLERİ

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların 10 Ekim günü başlayacağı ve 21 Ekim 2019 'a kadar devam edeceğine yer verildi. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

DPB 'den yapılan açıklamada adayların dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde verildi:

  • Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 
  • Yerleştirme işlemi Mülga Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. 
  • Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir. 
  • Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.
  • Tercih işlemleri 21 Ekim 2019 pazartesi günü saat 23:59’da sona erecektir.
  • Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. 
  • İlgili mevzuat gereği 2828 sayılı Kanun kapsamında 2019 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan kontenjanların kalan kısmına son yerleştirme dönemi olan Aralık döneminde yerleştirme yapılacaktır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu alıma 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamına girenler başvuru yapabilecek.

2828 sayılı kanun kapsamında olup olmadığınızı öğrenmek için TIKLAYIN

TERCİH EKRANI AÇILDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN