TBMM'de Gündeme Geldi : İşsizlik Maaşı Artacak Mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM'de işsizlik sorunuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na çağrıda bulundu.

TBMM'de Gündeme Geldi : İşsizlik Maaşı Artacak Mı?

İşsizlik oranının artışa geçtiğini, işsiz sayısının 6 milyona ulaştığını söyleyen Arslan, işsizliğin bu şekilde devam etmesi halinde toplumda huzursuzluğun artacağını söyledi. İşsizliğin önlenmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını soran Arslan, işsizlik maaşının da arttırılmasına yönelik çalışmaların olup olmadığını sordu.

Arslan, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına soruyorum: İşsizlik oranı Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında önceki yılın aynı aylarına göre artmış, yüzde 11'e ulaşmıştır. İşsizlik sayısı 88 bin artarak 4 milyon kişiye tırmanmıştır, sonuçta gerçek işsiz sayısı 6 milyona ulaşmış bulunmaktadır. Genç nüfusumuzun işsizlik oranıysa yüzde 20'yi bulmuştur. Buna göre, 15-24 yaş arasında 3 milyon 260 bin genç arkadaşımız işsizdir. Fabrikaların iflas ve konkordatolar nedeniyle işçi çıkarmaları giderek artmaktadır. İşsizlik böyle devam ederse toplumsal huzursuzlukların artacağı, kaotik bir duruma gelinebileceği kuşkuları artmaktadır. Bunları dikkate alarak işsizliğin önlenmesi için düşündüğünüz tedbirler var mıdır? İş yerlerinin kapanmaması için aldığınız ve almak istediğiniz tedbirler var mıdır? İşsizlik ödeneğinin artırılması konusunda bir düzenleme yapacak mısınız?" dedi.