Resmi Gazete Artık Yok

son dakika açıklaması geldi ve 98 yıllık Resmi Gazete, kağıt parasına gelen ciddi zam sonrası kapanma kararı aldı.

Resmi Gazete Artık Yok

Bundan 98 yıl önce basılmaya başlanan ve aralıksız olarak dağıtımına devam edilen Resmi Gazete, kağıda veda ediyor. Alınan yeni bir karar ile , kağıt fiyatlarının yüzde yüz artması ile birlikte Resmi Gazete artık sadece dijital ortamda yayımlanacak.

Sözcü Gazetesi 'nden Veli Toprak 'ın bugün kaleme aldığı yazısında, geçtiğimiz ay yayımlanan KHK ile Başbakanlık bünyesinde bulunan Basımevi Döner Sermaye İşletmesi kapatılmıştı. Bu kurumun kapatılmasının arıdndan buradaki personeller diğer kamu kurumlarına gönderildi. 

7 Ekim 1920 tarihinde açılan ve 7 Şubat 1921 tarihinde de ilk sayısını çıkaran Resmi Gazete, yüzyıllık serüvenin ardından kağıt bölümünü, art arda gelen zamlar sonrası kapatma kararı aldı. Geçtiğimiz 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personele ‘son iş günü' tebliği yapıldı ve son iş gününün sona ermesinin ardından personeller yeni haftaya, yeni kurumlarına başladı. Bazıları personel, bazıları da işçi statüsünde yer alan kamu personelleri, artık yeni kurumlarında çalışacak.

Toprak aktardığı bilgide, Resmi Gazete'de bulunan matmaaların ve makinelerin çok Bahsegel değerli makineleri olduğu söyleyerek, “Dünyada sadece üç ülkede (Türkiye-Fransa ve Suudi Arabistan) bulunan tek renk baskı yapan web ofset makinemiz var. Saatte 60 bin baskı kapasitesi olan. Bir üniversiteye alması için teklif iletildi, ilgilenmediler. Hurdaya gitmesine üzülüyorum…” dedi.

Son haftalarda, kağıt baskısı düşüşe geçen Resmi Gazete 'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanıyordu. Gazete, 8 bin civarında basılıyordu. Bu sayı son aylarda 2 binlere kadar düşüş gösterdi.

ARTIK SADECE DİJİTALDE

Resmi Gazete artık sadece dijital ortamda hazırlanacak ve www.resmigazete.gov.tr adresi üzerinden ehr gün yayımlanacak.

Kamubulteni.com  | Ankara