MHP'li Bülent Karataş'tan 'Mahkum Affı' Açıklaması: Bir Talimatla İsyan Başlatılırsa Ne Olur?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Bülent Karataş , bugün TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin seçim beyannamesinde yer alan Mahkum Affı konusunda son dakika açıklamalarında bulundu.

MHP'li Bülent Karataş'tan 'Mahkum Affı' Açıklaması: Bir Talimatla İsyan Başlatılırsa Ne Olur?

Mahkum affı konusunda TBMM'de son dakika açıklamaları art arda geldi. Binlerce insan af çıkacak mı, mahkum affı düzenlemesi ne zaman meclise gelecek? sorularının yanıtını merak ediyor. MHP'li Karataş, MHP'nin seçim beyannamesinde yer alan af teklifiyle ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Cezaevlerinde isyan tehlikesi olduğunu öne süren Karataş, Fetullahçı teröristler ve PKK'lıların koğuşlara sızıp fitne fesat yaydıklarını iddia etti. Cezaevlerinde 235 bin gariban olduğunu söyleyen Karataş, terörden tutuklular için gayret gösterileceğine bu insanlar için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

MAHKUM AFFI, EYT, ÖZEL SEKTÖR VE KAMU İŞ FIRSATLARIYLA İLGİLİ HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMA. TIKLA VE İNDİR.

Teröristlerin 2-3 kişilik yerlerde tutulduğunu, diğer mahkumların koğuşuna fetullahçı ve pkklı teröristlerin ajanlarının gönderildiğini söyleyen MHP'li Milletvekili, "Bu teröristler 2 kişilik-3 kişilik yerlerde tutuluyor. Kader kurbanı olan suçluların koğuşuna birer ajanlarını gönderiyor, bu teröristler ve onlar orada fitne yayıyorlar. Cezaevleri, Afrin'de atılan bombalardan daha tehlikeli bir hâl alıyor. İç barışa katkı sağlamak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamlaştırmak; cezaevlerinde birikmeleri sadeleştirmek, FETÖ'cü hâkim ve savcıların tahribatını gidermektir." dedi.

"RAHŞAN AFFI", "ALAATTİN ÇAKICI AFFI" HABERLERİ

Rahşan Affının tekrarlandığı, Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz için af çıkarılacağı yönündeki haberlerle ilgili, "Acele ve ezbere konuşmayın lütfen. Bu insanları topluma kazandırmak için inisiyatif üstlenmeyelim mi? Baklava çalan çocuğa diklenenler, sıra baklavacı FETÖ'cülere geldiğinde bize ne anlatmak istiyor? Uzlaşma sağlanan suçlarla ilgili gereği yapılsın." diyen Karataş, Teklifle ilgili, "Cezaevleri pimi çekilmiş bomba gibidir. Partimizin teklifi bir af teklifi değil, şartlı ceza indirimidir. Teklifin istisnaları tek tek sayılmıştır: Devletin güvenliğine karşı suçlar, adam öldürme suçu, çocuk ve kadına istismar kapsam dışıdır; Atatürk'e karşı işlenmiş suçlar kapsam dışıdır." şeklinde konuştu.