MEB'den Bütçe Tasarrufu Açıklaması

Milli Eğitim bakanlığı, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.

MEB'den Bütçe Tasarrufu Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bütçede yapılan düzenlemeye yer verildi.

Bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde "Kriz ilk eğitimi vurdu. MEB’den 2 milyar TL kesildi. Öğrencinin bursuna, yurduna göz dikildi" başlığıyla yayımlanan haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

Son dönemlerde girilen ekonomik sıkıntının geride bırakılması için kamuda tasarruf ve israfı önleme tedbirleri alındı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 'nda çalışmalar başlarken "İlgili planlamalar, öğrenci ve öğretmenlerimize yansıtılmayacak, eğitim ve öğretim, kalitesinden taviz verilmeksizin büyük bir titizlik ve hassasiyetle hayata geçirilecek" ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler üzerinde mağduriyet algısı oluşturulmaya çalışıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düzenlemeler, bütçeye konulan tahmini ödeneklerin yıl sonu gerçekleşme durumu dikkate alınarak yapılmaktadır. Milanobet Özetle, öğrencilerimize sağlanan burs desteği hiçbir aksama olmadan devam edecek. Yatılı öğrencilerimizin ailelerine verilen pansiyon hizmetleri, ödeme desteğinden hiçbir kesinti olmayacak. Özel okul desteği bu eğitim ve öğretim yılında da devam edecektir. Yıl sonuna kadar hiçbir okul inşaatı durdurulmadan yapımına devam edilecek. Bütçemizde yapılan düzenlemeler, Bakanlığımızın öğrencilerimize sunduğu hizmette ve hizmetin kalitesinde aksamaya neden olmayacak"

DİYANET EK BÜTÇE İSTEDİ

Diyanete 2018 yılı için 7.7 Milyarlık bütçe verilmişti. Ancak edinilen bilgilere göre geçtiğimiz gün Diyanet 500 milyonluk ek bütçe talebinde bulundu.

Kamubulteni.com | Ankara