KPSS Türkiye 3'üncüsüne Mülakatta 55 Puan Verdiler

Girdiği KPSS'de Türkiye 3'üncüsü olmayı başaran Meryem Özel, girdiği sözlü mülakatta 55 puan aldı ve ataması yapılmadı.

KPSS Türkiye 3'üncüsüne Mülakatta 55 Puan Verdiler

Kamuya öğretmen alımlarında KPSS'den yüksek puan almasına rağmen adaylar sözlüde düşük puan verilerek eleniyor. 

Geldiği ilk günden bu yana büyük tartışma yaratan mülakat sistemi hala devam ediyor. 

RS FM adlı radyoda  yayınlanan Yavuz Oğhan 'dan Bidebunudinle programına konuk olan Kimya ve Kimya Teknolojisi alanında Türkiye genelinde KPSS'de 3. olmayı başaran ve mülakatla elenen Meryem Özel, yaşadığı süreci anlattı.

Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü 'nü başarı ile bitirdiğini söyleyen ve 29 yaşında olduğunu ifade eden Özel, "KPSS'ye 2017'de girdim. 88,92 puan aldım ve kimya branşında Türkiye üçüncüsü oldum. Fakat mülakatta 55 puan verildi" dedi.

Üç kişilik bir komisyonun yaptığı mülakata girdiğini söyleyen Özel, bu mülakatın yaklaşık olarak 5 dakika sürdüğünü ve kendisine 4 soru sorulduğunu söyledi. Mülakatlarda herhahngi bir kayıt yapılmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Özel, "Bana sorulan sorulardan biri yorum sorusuydu. 'Ülkemizde öğretmene bakış açısını nasıl değiştirmeliyiz?' diye soruldu. 'Eğitim teknolojilerini kendi branşınızda nasıl kullanırsınız?' şeklinde de bir soru vardı. Sorulan sorular branşımla ilgili cevaplayabileceğim sorulardı. Ayrıntılı bir şekilde cevapladım" ifadelerini kullandı.

11 Temmuz'da açıklanan sözlü mülakat sonucuna itiraz ettiğini, ancak söz konusu itirazı hakkında red kararı verildiğini söyleyen,  "Mülakatta başarısız oldunuz denildi. Dava açtık. Dava sürecim devam ediyor." dedi.

ÇOK SAYIDA ADAY VAR

Aynı mağduriyeti yaşayan kendisi gibi çok kişinin olduğunu söyleyen ve onlarla sürekli iletişim halinde olduğunu ifadel eden Özel, ataması yapılmayan, sözlüde düşük puan verilen adayların ailelerinde KHK ile ihraç edilenlerin ve işlem görenlerin olduğunu söyleyerek, "Mülakatta başarısız olanlar içinde genelde ailede ihraçlar olduğu söyleniyor. Benim de maalesef abim ihraç edildi. Ama hakkında soruşturma yok, dava yok. Abim OHAL Komisyonu'na başvurdu cevap bekliyor" ifadelerini kullandı.

Özel açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Biz bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mülakat sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Bu mümkün değilse de, kişilerin kendileri dışındaki olumsuz konulardan dolayı düşük puanlar almasını istemiyoruz"

Kamubulteni.com  | Ankara