KPSS Ortaöğretim'e Girenler Kamu İşçisi Olmak için Kuraya Girecekler

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na Ortaöğretim düzeyinden giren vatandaşlar 9 Kasım'da yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereğince bundan sonraki kamu işçisi alımlarında kuraya katılacaklar. 

KPSS Ortaöğretim'e Girenler Kamu İşçisi Olmak için Kuraya Girecekler

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımlarında yeni düzenlemeler art arda geliyor. Kamuya işçi olarak girmek isteyen lise mezunları, KPSS'ye girmişlerse 9 Kasım'da yayımlanan yönetmelik gereğince bundan sonraki kamu işçisi alımlarında ilkokul mezunları gibi kuraya tabi olacaklar. Yine aynı düzenleme kapsamında, yeni alımlarda kurumlar sadece il genelinde ilanlara çıkabilecek.

Bilindiği gibi daha önce TCDD, MKE gibi kurumlar personel alımlarında yurt genelinde ilana çıkmak durumundaydılar, yeni düzenleme bu kurumların belirli iller için ayrı ayrı ilana çıkabilmesini ve bu ilanlara sadece ilgili şehirden başvuru yapılabilmesini kapsıyor. Düzenlemeyle birlikte Lise düzeyinden KPSS ya da EKPSS'ye girenler kamu işçisi açıktan alımlarında kuraya girecekler.  Hal böyle olunca, geçmiş Sağlık Bakanlığı personel alımlarındaki kura süreci de göz önüne alınca, kamu işçisi alımlarındaki şeffaflığın günden güne azalacağı , torpil iddialarının artacağı su götürmez bir gerçek. Adaylar kamuya personel alımlarında mülakatın kaldırılması, merkezi sınavların öneminin arttırılması, kura ile atamalarda 'Kalabalık' gerekçe gösterilerek 'Kapalı kura' yöntemine gidilmemesi gerektiğini belirtiyor.