KİT'lere Kadro Bakanlıkta Görüşüldü

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde çalışan ve taşerona kadro kapsamına alınmayan işçiler ile ilgili Türk İş Genel Başkanı, Bakan Selçuk ile bir görüşme gerçekleştirdi.

KİT'lere Kadro Bakanlıkta Görüşüldü

KİT'lere kadro hakkında son dakika açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştiren Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, KİT taşeronlarına kadro , asgari ücret ve kıdem tazminatı meselelerini görüştüklerini söyledi. 

Atalay, görüşme sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında Atalay, "Ülke gündeminde KİT'lerle ilgili milletin bir beklentisi var. 85 bin insan 'ne zaman kadroya geçeceğim? diye beklerken şimdi kıdem tazminatı meselesi gündeme getirildi. Bununla ilgili de görüştük. Bakan, taraflarla konuşmadan bununla ilgili bir çalışma yapmayacağını ifade ediyor. 2 bin TL ile ilgili de 'bir çalışma yapayım ama hukuken bunu erken toplamam mümkün değil' dedi" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Atalay, asgari ücretin yıl sonu beklenmeden zamlanması hakkında olumsuz cevap aldıklarını söyledi.

KİT'lere kadro hakkında son dakika gelişmelerinden bildirim alarak haberdar olmak için Play Store ve AppStore'den kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.