Kadroya Geçen Taşeron İşçilerde Yeni Kriz

Kadroya geçen taşeron işçilerin sıkıntıları hala devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışmakta olan kamu işçilerinde işkolu krizi yaşandı.

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerde Yeni Kriz

Taşeron işçi iken kadroya geçen personellerde bir kriz daha.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya alınmalarının önü açılan taşeron işçiler, Nisan ayı itibarıyla kadroya geçmeye başladı. Taşeron şirketler bünyesinde çalışırken bu KHK kapsamında kadroya geçen 30 bin taşeron işçi, kadro öncesi çalıştıkları işkollarından farklı bir kola tescillendi. Bakanlıkların bünyesinde çalışan diğer işçilerde böyle bir sorun yaşanmazken Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde böyle bir sorunun çıkması, dikkatleri ve tepkileri MEB üzerine çekti.

FARKLI İŞKOLLARINDA GÖSTERİLDİLER

Milli Eğitim Bakanlığı  bünyesinde taşeron şirketlerden sürekli kadrosuna geçişte büyük bir kriz meydana geldi. Kadroya geçmeden önce ‘Genel İşler İşkolu’ na tescilli olarak çalışmakta olan 30 bin işçinin SGK bildirimleri, aynı işkolundan yapılması gerekirken ‘Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar’ başta olmak üzere farklı işkollarından gösterildi.

SGK 'NIN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fark edilen bu durum, gözlerden kaçmadı. SGK 'nın gözünden kaçmayan bu işkolu değişikliği ile ilgili SGK, bir tebliğ yayımladı. Tebliğde, işçilerin geçişten önce çalıştığı taşeron işyerinin işkolu ile mevcut işyerinin işkolunun incelenerek, işkolu kodlarının uyumlu olmadığının anlaşılması halinde ilgili kurumlar ile irtibata geçilerek düzeltilmesi istendi. Ancak konu ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından, haber yapmamızı istediğiniz sorunları yazabilirsiniz.

MAAŞ VE MALİ HAKLAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

Önceki gün CHP Milletvekili Kani Beko, TBMM'ye bir yasa teklifi verdi ve kadroya geçen taşeron işçilerin maaş ile mali haklarının düzeltilmesini istedi. 

Söz konusu yasa teklifi şu şekilde;

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER