İYİ Partili Aylin Cesur : 3600 Ek Gösterge Sözünüzü Tutun!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, AK Parti'nin kamu personeline yönelik 3600 ek gösterge sözünü mecliste hatırlattı.

İYİ Partili Aylin Cesur : 3600 Ek Gösterge Sözünüzü Tutun!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge , AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer almış, daha sonra hükümetin 100 günlük eylem planı arasında yer almaması tepkilere neden olmuştu. 3600 ek gösterge vaatlerinin yerine getirilmesini isteyen kamu çalışanları sosyal medya üzerinden konuyla ilgili çeşitli kampanyalar düzenlerken, İYİ Partili Aylin Cesur, konuyu TBMM'de gündeme getirdi.

Trafik cezalarına artışı öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında partisi adına söz alan Cesur, "Bu yollarda meşakkatli olarak çalışan 25 bin trafik polisi ve 230 bin polis memurumuz var. Bu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı personelinin İçişleri Bakanlığına bağlanması sonrası mağdur olmamaları için Türk Silahlı Kuvvetlerinin ödenek haklarından yararlandırılmasını teklif ediyorsunuz. " ifadelerini kullanırken, konuşmasına şu şekilde devam etti, "Biz buna karşı değiliz ama neden İçişleri Bakanlığının kendi personelinin şartlarını da düzenlemiyorsunuz ve 3600 ek gösterge sözü verdiniz, neden sözünüzü tutmuyorsunuz? Sizlere, hepimizin övündüğü, en çok da tabii ki tüm, her yerde arka planda kullandığınız rahmetli şehit Fethi Sekin'den bir hatırlatma yapmak istiyorum. 5 Ocak 2017 yılında bomba yüklü araçla gelen teröristlere göğsünü siper etti, Motosikletli Şahinler Timinden Trafik Polisimiz Fethi Sekin rahmetli oldu 3 çocuğunu geride bırakarak. Soruyorum: Emekli olunca alacağı 2.700 lira için aramızda gövdesini siper edecek kaç kişi var acaba? O yüzden 3600 sözünüzü tutmanız için tekrar hatırlatmada bulunmak istiyorum sayın iktidar partisi vekillerine." etti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA