İsmail Koncuk : 20 Milyon İnsan Bu Aldanmışlığın Hesabını Sorar

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda AK Partinin seçim vaatleri arasında yer alan 3600 ek gösterge ile ilgili önergeye ilişkin konuştu.

İsmail Koncuk : 20 Milyon İnsan Bu Aldanmışlığın Hesabını Sorar

3600 Ek Göstergenin sadece ilgili memurları değil, memurların ailelerini ve memur emeklilerini de doğrudan etkilediğini, 20 milyon insanın bu konuda beklentisi olduğunu söyleyen Koncuk, bu konunun ivedilikle halledilmesi gerektiğini söyledi.

20 MİLYON İNSAN BU ALDANMIŞLIĞIN HESABINI SORAR

İYİ Partili Koncuk, "Aslında bu Meclis araştırması önergesi son derece isabetli bir döneme rast geldi çünkü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda en eskiyen, Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle asla uyuşmayan ek gösterge bölümüdür. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine, köhnemiş ve ekonomik hayatımızla asla uyuşmayan bu ek gösterge rakamlarını kökten değiştirmek için bir fırsat bu yani bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi araştırmayacaksa kim araştıracak? Dolayısıyla bu teklifi veren arkadaşımızı tebrik ediyorum, kutluyorum.Ben bir memur sendikası eski genel başkanı olarak öğretmenlerimizin, din görevlilerinin, sağlık çalışanlarının, polislerimizin ve bütün memurlarımızın bu ek gösterge rakamlarının artık değişmesi gerektiği konusundaki kuvvetli arzularını çok yakından biliyorum. Defalarca dile getirmemize rağmen, bugüne kadar, maalesef, hükûmetler bu konuya el atmadı, Maliye Bakanlığı hep kaçak güreşti. Bu bir fırsat, bunları değerlendirelim.Değerli milletvekilleri, seçim meydanlarında, seçim sürecinde, milletin oyunu almak adına böyle bol keseden atmak çok kolay ama seçim sonucunda… Şu anda 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor, Sayın Cumhurbaşkanının o sözü 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor; öğretmen, hemşire, sağlık çalışanları ve din görevlileri ama diğer memurları da dâhil ettiğimizde 2milyon 800 bin memuru ilgilendiren ve dolayısıyla 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren bir düzenlemeden bahsediyoruz. Dolayısıyla, seçim meydanlarında öyle bol keseden atmayla olmuyor. Bir gün gelir, bu 2 milyon 800 bin kişi, aileleriyle birlikte 20 milyon insan, bu aldatılmışlığın, bu kandırılmışlığın mutlaka hesabını sorar." dedi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ 3600 EK GÖSTERGE İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLSUN

Öğretmenler Günü'nün 24 Kasım olduğunu hatırlatan ve 3600 ek gösterge konusunda ilk adımın atılabileceğini söyleyen Koncuk, bu durumun yanı sıra bir çok kamu görevlisinin amir statüsünde olmasına rağmen astlarından daha düşük ek göstergeye tabi olduklarını vurgulayarak, "Mesela amir olanların memurlarından daha az ek gösterge aldığını biliyoruz. Mesela şube müdürlerinin, genel idare hizmetleri sınıfının ek göstergesi 2200. Hâlbuki amiri olduğu memurlardan daha az alıyor, 3000 ek gösterge alanlar var. Dolayısıyla bunlar birbirine tezat düzenlemeler ve bunların mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşulması lazım. Yarın seçim alanınıza gittiğinizde, memurlar, öğretmenler, hemşireler, doktorlar karşınıza çıktığında, bu sözün yerine getirilmemesinin sebebini sorduğunda ne diyeceksiniz? Yüz günlük eylem planınızda yok, orta vadeli planda yok. Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkenin en tepesindeki insandır. Bir cumhurbaşkanının sözünün yerde bırakılması aslında devlet yönetimimiz adına bir utançtır, büyük bir ayıptır." dedi.