Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sorunu Zirvede Konuşulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak için gerçekleştireceği görüşmede, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sorunu Zirvede Konuşulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MHP tarafından hazırlanan EYT teklifine dair devletteki veriler üzerinden detayları anlatarak, tablonun teklifte öngörüldüğü gibi olmadığını ortaya koymayı hedeflediği öne sürüldü.

Erdoğan ve MHP liderinin talimatıyla başlayan Yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine EYT konusunun da dahil edilmesi bekleniyor. Liderler tarafından gerçekleştirilecek görüşmeye kadar ittifaka dair genel bir çerçeve belirlenecek. Son Macaristan ziyaretine giderken, 'dönüşte olabilir' sinyali veren Erdoğan'ın bugünlerde Bahçeli ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmede MHP lideri tarafından EYT meselesinin de gündeme getirilmesi bekleniyor.

Bu arada CHP , MHP ve İYİ Parti tarafından EYT meselesiyle ilgili kanun teklifleri TBMM'ye sunulmuş durumda. Muhalefet partileri, iktidar partisinden onay gelmese dahi meclisteki çoğunluğu kullanarak EYT düzenlemesini meclisten geçirebilecek durumda.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA