Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok Yakında Darmadağın Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da Komando Bröve Takma töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok Yakında Darmadağın Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları :

Komando demek her hal ve şart altında düşmanın üstesinden gelen, bunun için ihtiyaç duyulan tüm eğitimlere ve donanımlara sahip kişi demektir. Biliyorsunuz bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın kuruluşunun 2 bin 227'inci yılını geride bıraktık. Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel bir komando adayı olarak görüyorum.

Tarih boyunca milletimizin başı ne zaman sıkışsa erkeği ile kadınıyla her türlü mücadeleye katılmış bir halkız. Çanakkale'den Doğu ve Güneydoğu'daki işgal hareketlerine, kurtuluş savaşına kadar, en son 15 Temmuz'da topyekün ayağa kalktık. Bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize göz diken FETÖ ihanet çetesi mensuplarını darbeye kalktıkları gecenin karanlığa hep birlikte gömdük. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor. Yurt içinde teröristlere tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz.

Sınırlarımız dışındaki hiç bir terörist kendisini güvende hissetmiyor. Biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. Bununla kalmadık Irak'ta yanıbaşımızda oynanan oyunu bozduk. Suriye'de sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, İdlib operasyonlarıyla bozduk. Bugün burada brövelerini takan komandolarımızla, çok yakında Fırat'ın doğusundaki Terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz.

Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile, her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini, Peygamber ocağı dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum. İleride bu aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecek, adımlar atılacaktır. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 haftada olsa böyle bir eğitimden geçmeleri bu bakımdan isabetli oldu.

Ecdadımızın mirasına sahip çıkarak kutlu Türk bayrağının dalgalandığı her yeri zulümden, kederden, acıdan , korkudan uzak bir yurt haline getirene kadar durmayacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz askerlerimizin cesareti ve kahramanlığıdır. Nüfus kağıtlarındaki isimleriniz farklı olabilir ama milletimizin gönlünde sizler mehmetçiksiniz. Bu ordunun en yüksek rütbeli subayından, rütbesiz erine kadar tamamının adı Mehmetçik'tir. Yani küçük Muhammed. Mehmetçik demek vatan demek, bayrak , ezan, şanlı mazimiz ve aydınlık geleceğimiz demektir. Sizlerin işte bu şuurla görev yapacağınıza inanıyorum. Sevgili mehmetçikler, değerli anneler, babalar ... 

HER GÖREV KUTSALDIR, AMA...

Elbette her görev önemli, kutsaldır. Milletimizin tamamının nezlinde , askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin ayrı yeri vardır. Kendi canını ülkesinin ve milletinin üzerinde tutan bu mesleklere tabi olmak her babayiğidin harcı değildir. Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu görevi geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. 

ASKERLİĞİNİ YAPMAYANLAR ADAM YERİNE KONMAZ, TOPLUMDAN DIŞLANIRDI

Nüfusumuzun arttığı buna karşın ordumuzun nüfusunun sabit kaldığı hatta azaldığı böyle dönemlerde elbette yığılmaları önlemeye ihtiyaç vardır. Milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini canlı tutmak önemlidir. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yerine askerliğini yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırdı. Savaş dönemlerde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Tabi günümüzde askerlik mesleği daha karmaşık bir uzmanlık alanı, tecrübenin önemli haline geldiği bir uğraş haline geldi. 

TSK Hızla Profesyonel Yapıya Geçiyor

Bir - bir buçuk aylık eğitimle bu uzmanlığı edinmek pek mümkün değildir. Kabiliyetli gençlerimiz hızla bu seviyeye gelseler bile bir süre sonra terhis oldukları için operasyonlarda sıkıntı çekiliyordu. Bunun için TSK'yı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Jandarma ayrıldıktan sonra yüzde 40 yükümlü, yüzde 60 kadrolu hale dönüştü. Hedefimiz kahraman ordumuzu her alanda profesyonel bir yapıya ulaştırmaktır. Bugün burada brövelerini takan 4 binin üzerinde uzman erbaşımızla profesyonelleşme adına temel bir adım daha atıyoruz. Ordumuzun tamamının profesyonel olması halinde dahi , temel askerlik eğitimini önemli görüyorum. İleride bu hususlarda gereken kararlar verilecek.

DETAYLAR GELİYOR...