Çocuk Okutan Yoksul Ailelere Devletten 821 TL Destek

Çalışma , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, ekonomik yetersizlikleri sebebiyle çocuklarına bakamayan ailelere sağlanan destekler, memur maaşı katsayılarında yapılan artışla yıl başında artmıştı.

Çocuk Okutan Yoksul Ailelere Devletten 821 TL Destek

Bakanlık tarafından yoksul durumdaki ailelerin çocuklarını sadece ekonomik yetersizlik sebebiyle yurtlara vermesinin önüne geçmesi maksadıyla SED hizmeti sağlanıyor. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetiyle, İlköğretime devam eden bir çocuk için ailelelere sağlanacak destek aylık 684 TL olurken, ortaöğretime devam eden çocuklar için 730 TL, Üniversiteye giden çocuklar için ise 821 TL devlet desteği sağlanıyor.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama geçtiğimiz yıllarda 80 binin üzerinde ailenin desteklenmesi sağlanmış, ailelere çocuk başına aylık ortalama 650 TL'nin üzerinde ödeme yapılmıştı. SED hizmetine ilişkin ödeme tutarları her sene memur maaş katsayılarına göre belirleniyor. Bu kapsamda geçtiğimiz sene okul öncesi çocuklar için ailelere verilen destek 456 TL, İlköğretim için 684 TL, Ortaöğretim devam eden çocuklar için 730 TL, Yükseköğretim için 821 TL idi. Bakanlık ortaöğretim seviyesinde olup öğrenimine devam etmeyen çocuklar için ise ailelere 2017 yılında 456 TL ödemişti.

Yılda bir kez sağlanan geçici ekonomik destek tutarları ise 2 bin TL'nin üzerinde.

Kaynak : Basın İlan Kurumu www.bik.gov.tr/universitede-cocugu-okuyana-aylik-821-tl/