Başvurular Başladı! Adliyelere En Az İlkokul Mezunu Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı bir çok şehirde yeni personel alımları gerçekleştiriyor. 2018-2019 yılları içerisinde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin yanı sıra bir çok adliyeye tercüman- bilirkişi alımı yapılacak.

Başvurular Başladı! Adliyelere En Az İlkokul Mezunu Personel Alımı Yapılacak

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca yayımlanan ilanın ardından bir çok şehirde de ilanlar yayımlanmaya başlandı. Son olarak Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı 2019 yılı Tercüman Bilirkişi Alım ilanı yapacağını bildirdi. İlgili komisyondan yayımlanan ilanda aşağıdaki ifadelere yer verildi : 

2019 YILI TERCÜMAN BİLİRKİŞİ İLANI

04/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunun 202. maddesine dayanılarak 28578 sayılı resmi gazetede yayımlanan “Ceza Muhakemesi Kanununa Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkındaki Yönetmeliğin 1. ve 2. Maddesi ve Ceza Muhakemesi Kanunun 202. maddesi gereğince soruşturma veya kovuşturma evresinde meramını anlatabilecek ölçüde Türkçe bilmeyen ya da engelli olan mağdur, tanık, şüpheli veya sanığın iddia veya savunmaya ilişkin beyanlarının, kovuşturma evresinde iddianamenin okunması ve esas hakkındaki mütaalanın verilmesi üzerine sanığın kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapacağı sözlü savunmasının, Türkçe’ye çevrilmesi için oluşturulacak Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca düzenlenecek 2019 yılı tercüman bilirkişi listesine başvurmak için başvuru tarihi, istenen belgeler ve kabul şartları ile ilgili tam metine buradan ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz Günlerde İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'ndan ise aşağıdaki şekilde bir ilan yayımlanmıştı : 

DİĞER İLANLARA GÖZ ATMAK, KADIN-ERKEK MEMUR ADAYLARIYLA TANIŞMAK VE BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN!

EN AZ İLKOKUL MEZUNU BİNLERCE İŞÇİ ALIMI YAPILACAK, İLANLARI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE İNDİR!