Adalet Bakanı Gül'den 'Adli Yıl' Mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adli yıl açılışı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Adalet Bakanı Gül'den 'Adli Yıl' Mesajı

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajında yargı mensupları ve adalet teşkilatı için yeni bir çalışma döneminin başladığını söyleyen Gül, yargı ve adalet yapılanmasında FETÖ'nün etkilerinin büyük ölçüde silindiğini, milletin bütün fertlerine adalet için kapısına gelen herkese ayrımsız hizmet eden adalet çalışanlarına inançlarının tam olduğunu vurguladı. Gül, "Yargı mensuplarımız hiçbir zorluk karşısında yılmadan, hukukun ve vicdanın sesinden başka hiçbir harici etkiye aldırmadan bu yeni dönemde de bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarını özenle koruyarak çalışmaya devam edecektir. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının asli failleri hakkındaki yargılamalar önemli ölçüde tamamlandı.

Yargı mensuplarımızın çalışma temposuna ve davaların seyrine bakarak bu yargılamaların yıl sonunda çok büyük ölçüde gündemimizden çıkacağı anlaşılmaktadır. Diğer taraftan, FETÖ silahlı terör örgütünün üye ve yöneticileri hakkındaki davalar da hızla devam etmektedir. Bütün bu davaları mesai mefhumu gözetmeksizin sonuca ulaştıran, kuyumcu titizliği ile çalışarak haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayıran bütün yargı mensuplarımıza özellikle teşekkür etmek isterim. Önüne gelen adli ve idari uyuşmazlıklara süratle ve adaletle yanıt veren bütün yargı mensuplarımızın mesaisi bizim için çok değerlidir. Onlar hukuk ve adalet ölçüleri içinde fedakarca çalışırken, biz de vatandaşımızın yargı ve adalet hizmetlerinden daha yüksek kalite ve standartlarda yararlanmasını sağlayacak reform politikaları üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül'ün mesajında, yargı mensuplarının, vicdanlardan başka hiç bir tartıda gerçek ağırlığını bulmayan adaleti ararken ve tesis etmeye çalışırken, adalet duygusu, adalet beklentisi ve mahşeri vicdanı tatmin edecek hassasiyetle çalışmayı sürdüreceğine inancının tam olduğunu belirttiği, "Adaletin tesisi için fedakarca çalışan bütün hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adalet personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni adli yılın ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza ve bütün yargı çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dediği görüldü.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA