Kadın Erkek Astsubay Alımında Bir İyi Bir Kötü Haber

Kadın erkek adaylar arasından yapılacak astsubay alımında üzen haber geldi. Jandarma 'dan yapılan son dakika açıklamasında bu seneki jandarma astsubay alımının azaltıldığına yer verildi. İyi haber ise azaltılan kontenjanın gelecek seneki alıma eklenmesinin beklendiği.

Kadın Erkek Astsubay Alımında Bir İyi Bir Kötü Haber

Astsubay alımında adayları üzen haber.

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı astsubay alımı mülakat duyurusu geçtiğimiz hafta gelmişti. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı astsubay alımına başvuru yapan ve seçim aşamalarına girmeye hak kazanan adayların bu haftadan itibaren mülakatlara alınacağına yer verildi. 

Mülakat duyurusunun ardından bugün bir açıklama daha geldi. Bugün gelen açıklama adayları üzdü.

İlanlar yayımlanıyor. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KONTENJAN AZALTILDI

Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden "2020 YILI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ/MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE" başlığı ile yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Dünyada ve ülkemizde yaygın olarak görülen Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, 2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığına Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay teminine yönelik icra edilecek sınavlarda günlük aday sayısının azaltılması, temin faaliyetinin ve eğitim-öğretimin sağlıklı olarak yürütülmesi maksadıyla kontenjanlar güncellenmiştir.

Güncellenen kontenjanlara ait tablo aşağıda gösterilmiş olup, sınava girecek adayların söz konusu tabloyu incelemeleri önem arz etmektedir."

İşte yayımlanan yeni kontenjanlar:

KAÇ AZALDI?

Daha önce yayımlanan jandarma astsubay alımında 400 kadın, 3150 erkek astsubay alımı yapılacağına yer verildi. Toplam 3550 astsubay alımı yapılacakken bugün yayımlanan duyuruda alınacak astsubay sayısının 2340 'a çekildiğine yer verildi.

Yeni kontenjanlara baktığımızda 260 kadın 2080 erkek olmak üzere toplamda 2340 astsubay alımı yapılacak.

İYİ HABER : YENİ ASTSUBAY ALIMINDA KONTENJANIN FAZLA OLMASI BEKLENİYOR

Jandarma Kadın Erkek adaylar arasından KPSS puanı ile yeni astsubay alımını Bu alımda kontenjanın ciddi oranda düşürülmesi sonrası 2021 yılında yapacak. 2021 yılının ilk aylarında yapılacak alımın daha fazla sayıda olması bekleniyor. 

JANDARMA LİSE MEZUNU YKS PUANI İLE 1300 ASTSUBAY SUBAY ALACAK

Jandarma bünyesine lise mezunu adaylar arasından subay astsubay öğrenci alınacak. İlan detayları için TIKLAYIN

JANDARMA YENİ ASTSUBAY JÖH ALIMI İLANI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN