Jandarma Uzman Erbaş Alımındaki Değişikliğin Tam Metni Yayımlandı 2020

Jandarma asayiş ve komando uzman erbaş alımı ile er/erbaş temini ve bedelli askerlik uyarısı için resmi yazının tam metni yayımlandı. İşte yayımlanan o resmi yazı.

Jandarma Uzman Erbaş Alımındaki Değişikliğin Tam Metni Yayımlandı 2020

Jandarma uzman erbaşlıktaki değişikliğin resmi yazısı geldi.

Jandarma asayiş ve komando uzman erbaş alımı sürecinde yapılan değişikliğin tam metni geldi. Önceki gün gelen haberde uzman erbaş alımı sonrası eğitim sürecinde değişiklik yapıldığına yer verildi. Yapılan değişiklikte uzman erbaşların eğitim süreleri arttırıldı. 

İşte yayımlanan resmi yazı.

Genelkurmay Başkanlığının 19 Aralık 2019 tarili yazısı:

Eğitim birliklerinin gelecekeki durumları ile uzman erbaş ve erbaş/er eitimlerinin yeniden planlanması maksadıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin 'in teşrifleri ile 11-12 Aralık 2019 tarihleri arasında eğitim değerlendirme toplantısı icra edilmiştir. Toplantı sonucunda alınan kararlar sunulmuştur.

Bu kapsamda toplantı sonucunda aşağıdaki belirtilen tedbirler alınacaktır. 

A Genel Kurmay Başkanlığının ,şg, sayılı yazısıyla Şubat 2020 tarihindne itibaren Genelkurmay Başkanlığına yükümlü bedelli tahsisi yapılmayacağı bildirildiğindne, aydın Jandarma Eitm Tv. Komutanlığında bedelli yükümlü yetiştirilmeyecektir. 

B. Kırkağaç 6 'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığının komando er eğitimi niteliğinin korunması maksadıyla 15 erin dört sınıflandırma döneminde gönüllü komando eğitimine tabi tutulacaktır. 

C. Uzman erbaş temel eğitimleriin 22 haftasının eğitim bireliğinde, 2 haftasının atandıkları birlikte olmak üzere 24 hafta olarak düzenlenecek olup , 2020 yılından itibaren uzman erbaş temel eğitim programları 22 hafta olarak icra edilecek. 

Ç. Aydın :Jandarma K. Yrd. Lığıncaİ uzman erbaşların eğitim birliklerinde icra edecekleri 22 haftalık eğitim programı, eğitim konularının tamamını kapsayacak şekilde icra edilerek , atandıkları birliklerde ise 2 hafta oryantasyon eğitimi verilerek 24 haftalık eğitim programının devamı olarak değerlendirilecek olup eğitimin uygulanmasına yönelik emir yayımlanacaktır.

D. Komando birliklerindne asayiş birliklerine, asayiş birliklerinden komando birlikelerine atama görecek uzman erbaşların istihdam edilmesi ile ilgili Personel Başkanlığınca bir çalışma ve planlama yapılacaktır. İhtiyaç olması durumunda Aydın Jandarma Genel Komutanlığı Yardımcılığı ile koordine edilerek gerekli eğitimlerin planlaması yapılacaktır. 

E. Jandarma Loj. Komutanlığınca, Foça J. Komd. Okl. ve  Eğitim Merkezleri Komutanlığında eğitimci personele eğitimlerde kullanılmak üzere 12mm 'lik havan ve zırhlı araçların üzerine monte edilecekk otomadik bombaatar ve mühimmatları tertip edilecektir. 

F. Foça J. Komd. Okl. ve Eğt. Mrk. K.çlığınca , eğitimlerde eğitici personelere rehber olması ve eğitimlerin standart hale getirilmesi maksadıyla "KKT (315-30)-A 106 ve 12 mm 'lik Havan Talimnamesi'nde yer alan eğitim konuları ile 12 mm 'lik havan atışları hazırlanacak talimname ve yönergelere ithal edilecektir. 

Uzman erbaşlar bu sayfada: Bilgi alış verişi için   TIKLA KATIL

Peki sizce jandarma uzman erbaş ve er temin sürecin de başka nasıl değişiklik olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

UYGULAMAMIZI İNDİRİN ve UZMAN ERBAŞ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN