Jandarma Subay-Astsubay-JÖH ve Uzman Erbaş Olmak İsteyen Adaylar Dikkat

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde subay , astsubay, uzman erbaş ve JÖH olmak isteyen adaylar için önemli uyarı. İşte YKS tercihleri öncesi son uyarılar ve detaylar.

Jandarma Subay-Astsubay-JÖH ve Uzman Erbaş Olmak İsteyen Adaylar Dikkat

Jandarma bünyesinde Subay-astsubay uzman erbaş olmak isteyenler dikkat.

andarma Genel Komutanlığı her yıl en az lise mezunu adaylar arasından uzman erbaş, subay ve astsubay alımı yapmaktadır. Uzman erbaş alımları en az lise mezunu adaylar arasından yapılırken astsubay alımları en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılır. Subay alımları ise lisans ve lisansüstü mezunu adaylar arasından yapılmaktadır. 

YKS TERCİHLERİ BAŞLIYOR

MSÜ sınavlarına giren, ancak yeterli puanı alamayan adaylar, 2 ya da 4 yıllık bir bölüm bitirerek subay astsubay ve uzman erbaş alımlarına başvuru yapmak istiyor. Üniversiteyi bitirip askeri personel alımlarına başvuru yapmak isteyen adaylar, hangi bölümü yazacaklarını kamubulteni.com 'a sordu. Biz de adaylara yardımcı olması için bu haberimizi kaleme aldık.

YKS tercihleri 23 Temmuz günü başlıyor.

UZMAN ERBAŞ OLMAK İSTEYEN ADAYLAR

Uzman erbaş alımları en az lise mezunu adaylar arasından yapılmaktadır. Liseyi bitiren adaylar , uzman erbaş alımlarına başvuru yapabilir. Jandarma, uzman erbaş alımında askerlik şartı aramıyor. Adaylar liseyi bitirdikten sonra jandarmanın uzman erbaş alımlarına başvuru yapabilirler. Ancak jandarma alımlarda bazen kontenjan ayrımı yapabiliyor. Bu nedenle lisans ve ön lisans herhangi bir bölümden mezun olan adaylar arasından da alım yapılıyor. 

Lisans ya da ön lisans mezunu olup uzman erbaş olmak isteyen adaylarda bölüm şartı aranmaz. Sadece lisans ve ön lisans mezuniyeti yeterlidir. 

ASTSUBAY OLMAK İSTEYENLER ...

MSB ve Jandarma bünyesinde astsubay olmak isteyen adayların en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir.

Jandarma astsubay olmak isteyen adaylarda bölüm şartı aranır. YKS tercihi yapacak adaylar , aşağıdaki linklerde belirtilen bölümleri tercih etmesi ve bitirip KPSS 'ye girmesi durumunda astsubay alımına başvuru yapabilir.

Jandarma Astsubay alımı ön lisans bölümleri için TIKLAYIN

Jandarma Astsubay alımı lisans bölümleri için TIKLAYIN

Subay alımı mezuniyet şartı için TIKLAYIN (Kılavuzda alt sayfada mezuniyet şartı yazmaktadır)

Diğer uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA

JANDARMA SUBAY-ASTSUBAY-UZMAN ERBAŞ ALIMLARI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN ..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN