Jandarma Kadın Erkek JÖH Alımı Mezuniyet Şartı 2020

2020 yılında jandarmaya en az lise mezunu adaylar arasından çok sayıda JÖH alımı yapılacak. Peki kadın erkek JÖH alımında mezuniyet şartı nedir? İşte başvuru detayları ve son bilgiler.

Jandarma Kadın Erkek JÖH Alımı Mezuniyet Şartı 2020

2020 yılında kadın erkek JÖH alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılında uzman erbaş , astsubay ve subay alımlarını sürdürecek. Peki JÖH alımında mezuniyet şartı nedir? Hangi mezunlar Jandarma özel harekat olabilir? Kadın adayların JÖH olması için izleyeceği yol nedir? Erkek adaylar nasıl JÖH olur? Detaylar haberimizde.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT ALIMI NASIL OLUR?

Öncelikle , Jandarma özel harekat alımı yapılacak şeklinde ilan yayımlanmaz. Jandarma Özel Harekat alımları meslek içinden olur. Jandarma bünyesindeki uzman erbaş , astsubay ve subaylar arasından özel harekat branşına alımlar olur. Yani bir kişinin JÖH olması için öncelikle Jandarma bünyesine geçmesi gerekmektedir. Daha sonra meslek için özel harekat branşına alımlar olmaktadır. 

KADIN ADAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma özel harekat branşına kadın alımı olur. JÖH olmak isteyen kadın adayların Jandarma Astsubay ve Subay alımı ilanlarına başvuru yapması gerekmektedir. Bu ilanlara başvuru yapan ve kazanan kadın adaylar , meslek içindne yapılacak özel harekatçı alımlarına başvuru yapabilmektedir. 

Kadn erkek JÖH adayları ve JÖH-PÖH'ler bu sayfada >> TIKLA TAKİP ET

ERKEK ADAYLAR NASIL JÖH OLUR?

Jandarma bünyesinde JÖH olmak isteyen erkek adaylar , uzman erbaş, astsubay ve subay alımlarına başvuru yapabilir. Bu başvuruları sonucu kazanan ve jandarma olan adaylar,  meslek içinden yapılan özel harekatçı alımına başvuru yapabilecek.

MEZUNİYET ŞARTI

JÖH olmak için jandarmaya giren adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak uzman erbaş, en az ön lisans mezunu adaylar arasından astsubay , lisans mezunu adaylar arasından ise subay alımı yapılır. Bu alımlara başvuru yapıp kazananlar JÖH olabilecek.

Peki sizce mezuniyet şartı ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

JÖH ALIMI İLANLARI KAMUBULTENİ.COM 'DA. BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN