Jandarma 6 Bin Kadın-Erkek Korucu Alımı Daha Yapacak

Jandarma bünyesine 6 bin korucu alımı daha yapılacak. Mezuniyet şartı olmadan ve kadın-erkek adaylar arasından yapılacak alım için son bilgiler haberimizde. İşte korucu alımı detayları.

Jandarma 6 Bin Kadın-Erkek Korucu Alımı Daha Yapacak

6 bin korucu alımı daha yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimzi gün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada korucu alımlarına değindi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada jandarma bünyesine 2019 yılında 19 bine yakın korucu alımı olduğunu söyledi. 

AÇIKTAN ALIM ÇOK AZ OLDU

Jandarma korucu alımları için açıktan ilanı sadece birkaç ilçe jandarma komutanlığı yayımladı ve alımları yaptı.

ALIMLARIN ÇOĞU..

Jandarma 'ya korucu alımlarının hemen hemen hepsi , emekli olan korucuların çocukları, kardeşleri, alrabaları ve referans olduğu kişilerden oldu. Emekliye ayrılacak bir jandarma korucusu, ya kendi oğlunu kızını, ya da bir akrabası ile tavsiye edeceği kişiyi kendi yerine aldı ve öyle emekli oldu.

Kadın erkek diğer korucu adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

25 BİN KORUCU ALIMI YAPILACAKTI

2019 yılı ilk aylarında gelen açıklamada , İçişleri Bakanlığı 'nın 2019 yılında 25 bin korucu alımı yapacağı bildirildi. Şimdiye kadar 19 bine yakın alım oldu. Kalan 6 binlik alım için ise henüz bir tarih verilmedi.

Bu sayının da büyük çoğunluğunun , emekliye ayrılacak korucuların çocukları, akrabaları ya da tavsiye edeceği kişiler arasından olması bekleniyor. 

Açıktan alım için ilanlar , kaymakamlıkların resmi internet sayfası üzerinden yayımlanacaktır. 

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN