Birçok Şehre Kadın Erkek Korucu Alımı Yapılacak: Birçoğu Bu Şekilde Alınacak

Birçok şehirde ilçe jandarma komutanlıkları bünyesine güvenlik köy korucusu alımı yapılacak. Korucu alımlarının çoğu farklı şekilde yapılıyor.

Birçok Şehre Kadın Erkek Korucu Alımı Yapılacak: Birçoğu Bu Şekilde Alınacak

Korucu alımları devam edecek: Çoğunlu bu şekilde alınacak.

İçişleri Bakanlığı, her sene il ve ilçe jandarmalar bünyesinde istihdam etmek üzere kadın erkek korucu alımları yapmaktadır. En az ilkokul mezunları arasından, yapılan korucu alımında başvurular, yılın her döneminde devam ediyor.

KAYMAKAMLIK İLANI GELİYOR

Korucu alımı yapmak isteyen ilçe jandarma teşkilatı,  alacağı personelde aradığı şartları ve başvuru kılavuzunu ilçe kaymakamlığa gönderir. Kaymakamlığa gelen kılavuz yayımlanır ve başvurular alınmaya başlar. Siz de bulunduğunuz ilçenin kaymakamlık resmi internet adresini takip edebilirsiniz.

Siz hangi il ilçeye korucu alımı bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.

2020 'DE YENİ ALIMLAR YAPILACAK

2020 yılının kalan aylarında ilçe jandarmalar bünyesine korucu alımları yapılmaya devam edilecek. Korucu alımlarında başvuru genel koşulları genel olarak şu şekilde:

1. T.C. vatandaşı olmak,

2. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,

3. 40 Yaşından büyük olmamak, Yeterli başvuru olmaması durumunda 50 yaş şartı olur.

4. En az ilkokul Mezunu olmak,

5. Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,

6. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak,

7. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

8. 3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

9. Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

10. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak,

11. Siyasi parti üyesi olmamak,

KORUCU ALIMLARININ ÇOĞU BU ŞEKİLDE OLUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada korucu alımları hakkında, Jandarma 'ya korucu alımlarının hemen hemen hepsi , emekli olan korucuların çocukları, kardeşleri, alrabaları ve referans olduğu kişilerden oldu. Emekliye ayrılacak bir jandarma korucusu, ya kendi oğlunu kızını, ya da bir akrabası ile tavsiye edeceği kişiyi kendi yerine aldı ve öyle emekli oldu detaylarını vermişti.

Açıktan korucu alımlarının az olmasının nedeni ise budur.

KORUCU ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN