Bekçi Alımı Bekleyenler Dikkat: Jandarma Bekçilik Başvuru Şartları Açıklaması

Jandarma bünyesine yapılacak bekçi alımları ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada mezuniyet ile ikamet şartlarına değinildi. İşte bekçi alımları hakkında son gelişmeler ve jandarma bekçi alımında başvuru şartları için gelen açıklama.

Bekçi Alımı Bekleyenler Dikkat: Jandarma Bekçilik Başvuru Şartları Açıklaması

Jandarma bekçi alımı açıklaması.

Geçtiğimiz aylarda TBMM 'de yapılan görüşmeler sonrası Bekçilik Kanun Teklifi kabul edilmiş ve Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bekçilik Kanun teklifinin yürürlüğe girmesi ile birlikte birçok önemli düzenleme de hayata geçmiş oldu.

ilanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

JANDARMA 'YA BEKÇİ ALIMININ ÖNÜ AÇILDI

Söz konusu kanun ile yapılan en önemli değişikliklerden biri jandarma bünyesine bekçi kadrosunun açılması oldu. Söz konusu kanun eklenen madde ile jandarma teşkilatına bekçi kadrosu da eklendi ve artık yeni dönem alımlarında bekçiler jandarma bünyesinde de çalıştırılabilecek.

Söz konusu kanun maddesi şu şekilde:

"Genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere, emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesinde silahlı bir kolluk olarak çarşı ve mahalle bekçileri istihdam edilir.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçilerinin amirleri meslek hiyerarşileri içinde tespit edilir."

İKAMET ŞARTI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

TBMM 'de yapılan görüşmeler sırasında jandarma bünyesine yapılacak bekçi alımları ile ilgili açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada jandarma bekçi alımında mahalleden istihdam olacağına yer verildi. Yapılan açıklamada "Mahalleden olacak bekçi, mahallenin çocuğu olacak" ikamet şartı bu şekilde olacak dendi.

MEZUNİYET AÇIKLAMASI

Jandarma ve EGM bünyesine yapılacak bekçi alımlarının en az lise mezunu adaylar arasından olacağı açıklandı. 

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Yeni dönem bekçi alımı ilan tarihi henüz açıklanmadı. İlanın 2020 yılında gelmesine zor bakılıyor. İlan tarihi belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN