2021'in İlk Kadın Erkek Astsubay Alımı İlanı Geliyor: İşte Jandarma Alımı KPSS ve Mezuniyet Şartı

Jandarma 2021 yılı astsubay alımı için geri sayımda sona gelindi. Peki ilan başvuru şartları ne olacak? Mezuniyet ve KPSS puan şartı nedir? İşte detaylar.

2021'in İlk Kadın Erkek Astsubay Alımı İlanı Geliyor: İşte Jandarma Alımı KPSS ve Mezuniyet Şartı

Yeni yılın ilk astsubay alımı geliyor.

Jandarma yeni dönem astsubay alımı ilanı için geri sayımda sona geliniyor. 2020 yılında yapılan KPSS 'nin ardındna yapılacak ilk jandarma astsubay alımı için geri sayım devam ederken adaylar, ilanın ne zaman geleceğini, KPSS puan şartının kaç olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda adaylara ilan ile ilgili son bilgileri aktardık.

GEÇEN SENE ALIM SAYISI AZALMIŞTI

2020 yılında yayımlanan astsubay alımı ilk ilanında 3550 astsubay alımı yapılacağı bildirilmiş, ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle alım sayısı 1210 düşürüldü ve 2340'a çekildi. 

2021 YILINDA ALIM SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

2020 yılında pandemi nedeniyle iptal edilen 1210 astsubay alımının bu seneye eklenmesi ve bu sene alımın fazla yapılması bekleniyor. 

NE ZAMAN İLAN GELECEK?

Jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılı kadın erkek astsubay alımı ilanının Ocak ayı sonunda ya da Şubat ayının ilk günlerinde gelmesi bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI KAÇ OLACAK?

Jandarma astsubay alımında KPSS puan şartı 60 ve mezuniyet en az ön lisans.  Kadın erkek subay astsubaylar ve adaylarla bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN