İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan GSS ve EYT Açıklamaları

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda Emeklilikte yaşa takılanlar, işsizlik ve GSS primi ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan GSS ve EYT Açıklamaları

EYT'lilerin bir çok şehirde toplantılar düzenlediğini, bu kişilerin daha fazla görmezden gelinemeyeceğini belirten Türkkan, işsiz kalan emeklilikte yaşa takılanların GSS primi ödemeden sağlık hizmetinden dahi faydalanamadığını söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Evet, bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek, her gittiğiniz yerde emeklilikte yaşa takılanlara siz de takılacaksınız. Bu sorun gittikçe büyüyor, toplumsal bir sorun hâline dönüşüyor. Pazar günü Adana'da, Kocaeli'nde, Gebze'de EYT buluşmaları vardı. Tıpkı daha önce toplandıkları şehirlerde olduğu gibi, Adana'da ve Gebze'de de bütün salonu dolduran EYT mağduru vatandaşlarımız salonlardan taşıp sokaklarda yer aldılar.Sadece senelerdir ödedikleri, emanet ettikleri primlerin emekli maaşı olarak kendilerine iade edilmesini istiyorlar. İşsiz kalanlar 78 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödemeden sağlıktan dahi faydalanamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar topluluğu bu ülkenin temel taşıdır, bunu görmezlikten gelemezsiniz. 10 Şubat Pazar günü Ankara'da olacaklar, seslerini Parlamentoya, Hükûmete duyurmaya çalışacaklar, biz de onlarla beraber, EYT mağduru vatandaşlarımızın yanında yer alacağız." şeklinde konuştu.

Akın Ettiler! Emeklilikte Yaşa Takılanlar Oradaydı!

Adana'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma derneği tarafından EYT buluşmalarına bir yenisi daha eklendi. Toplantının gerçekleştirildiği salona giden emeklilikte yaşa takılanlar ve onlara destek olan siyasiler ve STK'lar salona sığmadı.  Ankara'da düzenlenecek EYT mitingi öncesi EYT Derneği bu sefer Adana'da bir araya geldi.

Kültür merkezinin dışına konuşmaların duyulabilmesi için ses sistemi kurulmak zorunda kalındı.  Emeklilikte Yaşa Takılanlar derneğinin il il çalışmaları devam ediyor. Milyonları ilgilendiren düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için iktidar ve muhalefet partilerine şehirlerde düzenlenen etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışan Emeklilikte Yaşa Takılanlar derneğine mensup isimler ve EYT'liler Adana'da bir araya geldi. Ankara'da düzenlenecek miting öncesi şehirlerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek sorunlarını gündemde tutmaya çalışan emeklilikte yaşa takılanlara , siyasi partilerden de destek geldi. 

TOPLANTIYA MUHALEFET PARTİLERİNDEN TAM DESTEK

Muhalefet partilerinden milletvekillerinin de yer aldığı EYT toplantısı Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Burada geçmişe dönük yürütülen düzenleme yüzünden mağduriyetlerini dile getiren emeklilikte yaşa takılanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT konusunda bilerek yanlış bilgilendirildiğini, gerçekte EYT düzenleme maliyetinin anlatıldığının çok altında olacağını belirtti.  Buluşmaya CHP'li Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin ile İYİ Parti Adana Milletvekilleri İsmail Koncuk ve Metanet Çulhaoğlu'da katılırken, yine EYT'lilerin bu toplantısına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katılım gösterdi. 

"KIRMADAN, DÖKMEDEN SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği yöneticisi Ulutaş, burada yaptığı konuşmasında EYT sorununun bir an önce çözülmesinden yana olduklarını, yanlarında olacaklarına söz veren fakat mücadeleden dönenler olduğunu, kırmadan , dökmeden yeni çözümler için mücadele sergilendiğini , sergilemeye devam edeceklerini söyledi. EYT Adana toplantısında çeşitli konuşmalar ve EYT'ye ilişkin sunumlar da gerçekleştirildi.