İYİ Parti Manisa İl Başkanı Eryılmaz'dan 'Tamer Akkal' Açıklaması: Yakışmadı...

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın istifasına tepkiler sürüyor. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Eryılmaz, Akkal'ın istifasıyla ilgili 'Yakışmadı' ifadelerini kullanırken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Milletvekilliğinden de istifa etmeli' dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Eryılmaz'dan 'Tamer Akkal' Açıklaması: Yakışmadı...

İYİ Parti Manisa İl Başknı Hasan Eryılmaz, Tamer Akkal'ın İYİ Parti'den istifa kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın İYİ Parti'den istifasına dair değerlendirmelerde bulundu. Tamer Akkal'ı istifasına neden olarak ifade ettiği gerekçelerin gerkçekleri yansıtmadığını söyleyen Eryılmaz,"Manisa'dan hepimizin oylarıyla İYİ Parti adına seçilmiş milletvekilimizin istifasını üzüntüyle öğrendim. İYİ Parti ne bugün ne yarın terör örgütünün uzantısı olan hiçbir siyasi görünümdeki partiyle iş birliği yapmaz. Bu istifa siyasi bir istifa değildir. Tamer Akkal'ın istifası partimize ve milletvekilimize yakışmamıştır. Bir çok partilinin emeği bu şekilde yazık edilmemeliydi." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tamer Akkal'ın partiden istifasına ilişkin, sadece partiden istifa etmesinin doğru olmadığını, Manisa Milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı, Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın 'HDP ile İttifak' nedeniyle partisinden istifa ettiğine yönelik haberlere de atıfta bulunarak 'HDP ile ittifak yapmıyoruz , HDP İzmir'de aday göstermemiş, gösterse ne olur, göstermese ne olur, HDP'nin İzmir'de Büyükşehir kazanma ihtimali mi var? CHP'nin orada büyük gücü olduğunu herkes bilir.' dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA