İYİ Parti'den 'HDP' İddialarıyla İlgili Açıklama

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, HDP ile yerel seçimlerde işbirliğine gidildiğine yönelik çıkan haberlere tepki gösterdi.

İYİ Parti'den 'HDP' İddialarıyla İlgili Açıklama

Konuyla ilgili bir yazılı basın açıklaması yayımlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, İYİ Parti'nin 31 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili CHP ile asgari müşteriklerde işbirliğine varıldığını, takip edilecek yol haritasının da paylaşıldığını, fakat açıklamalara rağmen HDP ile işbirliği yapıldığı yönünde iddiaların sürekli gündeme getirildiğini söyledi.

İYİ Partili Dervişoğlu, "Biz İYİ Parti olarak 82 milyon vatandaşımızı kucaklayan, tüm vatandaşlarımızın oyuna talip olan bir siyasi dili tercih ediyoruz. Bu tavır, düşmanlıklardan ve kutuplaşmadan beslenen iktidar partilerine karşı, huzur talebi ve kardeşlik duygularımızın bir ifadesidir. HDP'nin, 'İYİ Parti'nin seçime girdiği her yerde aday çıkaracağız' açıklaması, siyasetin doğası gereği malumun ilanıdır. Her siyasi parti istediği yerde aday çıkarabilir. Bu konu ve karar, İYİ Parti'nin ilgi alanında değildir. Ancak, altını önemli çizmek isteriz ki; yalnızca CHP ile işbirliği yapan İYİ Parti'yi, başka siyasi birlikteliklere monte etmeye kalkışan aklı tutulmuşların, bu iddia ve ithamlarından artık utanmaları gerekir. Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmayarak ilan ettiğimiz duruş ve niyet, İYİ Parti'nin yol haritasının özetidir." ifadelerini kullandı.

MHP ve AK parti'nin Iğdır'da iki farklı aday çıkararak HDP'ye avantaj sağladıklarını söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, 'İYİ Parti, hangi siyasi partinin, nerede ve nasıl yarışacağına karışmadığı gibi haksız ve ahlaksız ithamlara karşı hayatın olağan akışının gereğini yerine getirmeye devam edecektir.' dedi.