TBMM'de KPSS Çıkışı

Atama bekleyen öğretmenler için geçtiğimiz hafta bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile KPSS geçerlilik süresi 1 yıla düşürüldü. İYİ Partili Dursun Müsavat Dervişoğlu, bu düzenleme ile atama bekleyen öğretmenlerin her yıl 225 TL vermek zorunda bırakıldığını ifade etti.

TBMM'de KPSS Çıkışı

TBMM 'de KPSS açıklaması.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu TBMM Genel Kurulu 'nda bir açıklama yaptı. Dervişoğlu yaptığı açıklamada , öretme natamasındaki KPSS düzenlemesine değindi ve MEB 'i eleştirdi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme hakkında konuşan Dervişoğlu, "Geride bıraktığımız günlerde Sayın Cumhurbaşkanının imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelikte değişiklikler yapıldı. Buna göre, öğretmen adaylarının KPSS geçerlilik süreleri iki yıldan bir yıla düşürüldü." dedi.

HER SEYE 225 TL ÖDEYECEKLER

Öğretmenlerin , bu düzenleme nedeniyle her yıl KPSS 'ye gireceğini söyleyen Dervişoğlu , "Böylece, atanamayan bir öğretmen, artık, her yıl KPSS’ye girmek zorunda kalacak. Yılda 1 milyonu aşkın vatandaşın başvuru yaptığı KPSS ücretlerine yapılan yüzde 25 zamla genel yetenek ve genel kültür testine girecek adaylar toplam 225 lira ödemektedirler. Zaten atanamayan ve geçim sıkıntısı çeken öğretmenlerimiz her sene bu ücreti vermek zorunda bırakılmıştır." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Her sene tekrar tekrar aynı sınava hazırlamak ise bir başka önemli sorundur. Sınava hazırlanmak demek eve kapanıp zaman harcamak ya da dershaneye gidip masraf yapmak demektir. Böyle şeylerden uzak durmamız gerektiğini Genel Kurulda dile getirmekte yarar görüyorum. Atanamayan öğretmenlerimizin hayatını bu derece zorlaştırmayın. Sayın Millî Eğitim Bakanından, önlük ve zil sesi tanıtımlarından vakti kalırsa atanamayan öğretmenlerimizin sorunlarıyla da ilgilenmesini bekliyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA