Müsavat Dervişoğlu: 3600 Ek Gösterge Sözü Tutulmadı, Bu Mağduriyet Giderilmelidir

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenler günü vesilesiyle öğretmenlerin sıkıntıları ve beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Müsavat Dervişoğlu: 3600 Ek Gösterge Sözü Tutulmadı, Bu Mağduriyet Giderilmelidir

3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmediğini, seçim vaatlerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

Öğretmenlerimizin en büyük beklentilerinden birisi de malumunuz olduğu üzere 3.6000 ek göstergenin verilmesidir. Bu konuyu daha önce Meclis araştırma önergesiyle Genel Kurulun gündemine getirmiştik. İYİ PARTİ olarak 3.600 ek göstergeyle ilgili verdiğimiz araştırma önergesi, öğretmenlerimizin önemli sorunlarından birini temsil etmektedir.

Verdiğimiz önergeyle otuzuncu hizmet yılında ve birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan öğretmenler ek göstergesinin 3.600'e yükseltilmesi; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine büyük katkı yapacaktı fakat bu iktidar partisini oylarıyla reddedildi. Hükûmet, seçim öncesi verdiği 3.600 ek gösterge sözünü tutmamıştır, Hükumeti sözünü tutmaya davet ediyorum ki öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilsin.