TBMM'de Asgari Ücrete Ek Zam ve KYK Borçları Açıklaması

TBMM 'de açıklamada bulunan Hüseyin Örs, asgari ücretten vergi alınmaması ve verginin işçilere verilmesi ile KYK borçlarının faizsiz ertelenmesi tekliflerine destek istedi. İşte o açıklama.

TBMM'de Asgari Ücrete Ek Zam ve KYK Borçları Açıklaması

TBMM'de asgari ücret ve KYK borçları açıklaması.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nin önceki gün toplanan Genel Kurul toplantısında söz alan İYİ Partili Hüseyin Örs, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken asgari ücretten vergi kesintisi ve KYK borçları ertelemesine değindi.

"Değerli milletvekilleri, bugün, toplamda 30 binin üzerinde vaka ve maalesef 649 ölümün yaşandığı ülkemizde bu salgının görülmeye başlanmadığı 30 Ocak 2020 tarihinde Grup Başkan Vekilimiz Sayın Lütfü Türkkan’ın imzasıyla “Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde hiçbir ülke, insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir. Bu sebeple, Türkiye’de olası bir ölümcül salgının önlenmesi için gerekli tedbirler ivedi bir şekilde alınmalıdır.” gerekçesiyle bir araştırma önergesi vermiştik. 30 Ocakta verdiğimiz bu araştırma önergemiz maalesef burada reddedilmişti." diyerek sözlerine başlayan Örs , şu ifadeleri kullandı:

"Yine, 11 Şubatta, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, İYİ PARTİ grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünyayı etkisi altına alan corona belasına dikkat çekerek memleketi idare edenlere uyarılarda bulunmuş ve “Karantina merkezlerimiz var mı? Maske, serum ve ilaç stoku yapılıyor mu? Olası bir salgında hastanelerin kapasitesi yetişmeyebilir, hangi bölgelerde çadır hastaneleri, sahra hastaneleri kurulacak, bunların planları var mı?” diye sormuştu. Bugün 7 Nisan, Sayın Akşener’in bu soruları bundan tam iki ay önce sorulmuştu. Değerli arkadaşlar, bu soruların cevaplarını maalesef bugün yaşayarak öğreniyoruz."

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM VE KYK BORÇLARI

Asgari ücretten vergi alınmaması ve KYK borçlarının faizsiz 1 yıl ertelenmesi konusuna değinen Örs, "Değerli arkadaşlar, tedbir almak, felaket başa gelmeden çalışmak en kötü senaryoya göre hazırlanmaktır. İYİ PARTİ olarak, ekonomik tedbirleri içeren 8 adet kanun teklifini 31 Mart günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduk. Bu kanun tekliflerimizde, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız gelir vergisinden muaf tutulsun; Kredi ve Yurtlar Kurumuna olan borçlar 1 yıllığına faizsiz olarak ertelensin; kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartının kapsamı genişletilsin ve prim yatırma gün sayısı 450 günden 150 güne indirilsin; yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen köprü ve otoyollar için ödenen garanti geçiş ücreti ödemeleri pandemi süreci geçene kadar durdurulsun yani yükleniciye ödeme yapılmasın; elektrik, doğal gaz ve su fatura tüketim bedelleri 1/7/2020 tarihine kadar ilgili bakanlıklar tarafından karşılansın; elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın; elektronik haberleşme ve fatura ödemelerinin gecikmesi hâlinde, verilen hizmet durdurulmasın; salgın sürecinde ürünlerden alınan bütün KDV oranları yüzde 1’e düşürülsün, corona mücadelesinde hayatını kaybeden kahraman sağlık meslek mensuplarımız şehit sayılsın gibi önerilerde bulunduk." dedi.

Anket için TIKLAYIN

KYK VE ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA