KYK Borcu Olanlara 1 İyi 1 Kötü Haber

KYK borcu olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TBMM 'de KYK Borçlarının faizlerinin silinmesi ve ana paranın eşit taksitlere bölünmesi teklifi reddedildi. İyi haber ise KYK borçları 3 ay ertelendi.

KYK Borcu Olanlara 1 İyi 1 Kötü Haber

KYK Borçlarının faizlerinin silinmesi, hacizlerin kalkması için önerge.

TBMM 'de önceki günden bu yana Covid-19 salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Kanun teklifi sabah karşı TBMM 'de kabul edildi ve kanunlaştı. Söz konusu kanun teklifinde KYK borçları ile ilgili bir maddeye de yer verildi. 

KYK BORÇLARI ERTELENDİ

Söz konusu kanun teklfiinde , koronavirüs pandemisi nedeniyle borçların ertelenmesi ön görüldü. 3 aylık süre için ertelenen borçlar , kanun yürülüğe girdikten sonra ertelenecek. Erteleme, kanunun yürülüğe girdiği tarihten başlayacak ve 3 aylığına geçerli olacak. 3 ay sonra KYK borcu olanlar, bu borçlarını ödemeye devam edecek. 

KANUN TEKLİFİNE, BORÇ FAİZLERİNİN SİLİNMESİ , HACİZLERİN KALKMASI İÇİN ÖNERGE VERİLDİ

İYİ Partili İbrahim Halil Oral bir önerge hazırladı. Covid-19 salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'ne eklenmesi istenen önergede KYK Borçlarının faizlerinin silinmesi ve kalan ana paranın ise eşit taksitlere bölünmesi amaçlandı. 

Mecliste kürsüye çıkan ve önergenin detayları açıklayan İbrahim Halil Oral , şunları söyledi:

"Torba kanunda Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları üç ay süreyle ertelenmektedir ancak bu erteleme sadece normal süresi içinde ödeme yapan kişileri kapsamaktadır. Asıl sorun, ödeme yapmadığı için borçları vergi dairesine düşmüş, yapılandırılmış, tecil taksitlendirme yapılmış öğrenci ve mezunlarımızdadır. Bu gençlerimiz özellikle ödeme zorluğunu yaşamaya devam edeceklerdir. Bu sorunun kesin çözümü için KYK borçlarının faizleri acil bir şekilde affedilmeli, ana paraları da uzun vadeli olacak şekilde taksitlendirilmelidir."

ASIL OLAN SİLİNMELERİ

"Asıl olan ise bütün kredilerin burs sayılarak borçların affedilmesidir; temennimiz ve arzumuz, öğrencilerin dileği ve isteği budur. Bu hususa dikkatlerinizi sunuyor,"

kötü haber: OYLAMA YAPILDI AMA...

Torba kanuna eklenmesi ve öğrencilerin KYK borç faizlerinin silinip sadece ana paranın ödenmesini öngören teklif TBMM Başkanı tarafından oylamaya sunuldu. TBMM Tutanaklarına yansıyan oylama şu şekilde :

"BAŞKAN – Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Önerge kabul edilmemiştir."

KYK Borçlarının faizinin silinmesi için önerge oy çokluğu ile reddedildi. 

Kadın erkek diğer gençler bu sayfada: Anket için TIKLAYIN

İYİ HABER : KYK BORÇLARI ERTELENDİ

KYK Borçları 3 aylığına ertelendi.