KORAY AYDIN: İKTİDAR SALLANTIDA, SIRTÜSTÜ YIKILACAK DURUMDA

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil Oral ve İYİ Parti Ankara İl Başkanının da yer aldığı toplantıda konuşan İYİ Parti kurucularından Teşkilat Başkanı Koray Aydın, teşkilatın çalışmaları ve gündeme ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

KORAY AYDIN: İKTİDAR SALLANTIDA, SIRTÜSTÜ YIKILACAK DURUMDA

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara Keçiören'de İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle Başkanları toplantısında konuştu. Burada gündemdeki konulara ve iktidarın gidişatına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Aydın, iktidarın sallantıda olduğunu sırtüstü yıkılacak duruma geldiğini söyledi.

 İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil Oral ve İYİ Parti Ankara İl Başkanının da yer aldığı toplantıda konuşan İYİ Parti kurucularından Teşkilat Başkanı Koray Aydın, "Türkiye’nin kaderini değiştiren, birsağlam irade ortaya koyarak Türkiye’nin bu şartlarda devam etmesinin mümkünolmadığını gören insanlar olarak, biliniz ve inanınız ki hep birlikte de bir tarih yazdık.Düşünebiliyor musunuz geride kalan 17 yıllık bir iktidar süreci içerisinde yaşanmışolan bütün seçimler hemen hemen aynı siyasi partilerle yapıldı. Bu son yapılan genelseçim ve mahalli seçimde araya yeni kurulmuş parti hüviyetiyle İYİ Parti katıldı. İYİParti sadece seçim sonuçları üzerinde etkili olan değil, aynı zamanda gelecekkurgusu yapan, geleceği planlayan, onun oluşması için her türlü adımın atılmasındaöncelik taşıyabilen bir siyasi karakter oldu. Türkiye içinde bulunduğu şartlarda tek biradamın iradesine teslim olmuş, herkes bunu kabullenmiş, yaratılan korku iklimiiçerisine yerleşmiş olan milyonlar, dertlerini anlatacak bir kapı bile bulamamanınezikliği içerisinde mevcut durumu olduğu şekilde kabul etmişti. Bu aslına bir teslimolmaydı, kabullenmeydi. İYİ Parti ‘bu böyle gitmez, Türkiye Cumhuriyeti gibi binlerceyıllık bir tarihi süreçten gelen bu büyük milletin evlatları, bir ülkenin iradesinigeleceğini, bir kişinin iradesine teslim edemez’ diyerek ortaya çıkan yapı olmuştur." ifadelerini kullandı. İYİ Parti'nin Türkiye genelinde üyelik kampanyası başlattığını, tüm teşkilatların yeni üyelikler için çalışma halinde olduğunu belirten Teşkilat Başkanı şu ifadeleri kullandı: 

Önceliklerimizi   söyledik,   birinci   önceliğimizPartinin   üye   kayıt  kampanyasını   ciddiye   almak,   bunu   içselleştirerek,   adeta   bunuyaşayarak   hayata geçirecek   yeni   bir sağlam  iradeyi   ortaya   koymaktır.   Onun   içinbütün iyi arkadaşlarımız, mahalle başkanı arkadaşlarımız, herkes otururken, biz kapıkapı gezeceğiz, üye kaydı yapacağız. Bunu Ankara’da başlattınız. İşyerlerine giren,mahalle   kahvelerine   giren   arkadaşlarımızı   gördükçe   hakikaten   bundan   büyük   birmutluluk   duyuyoruz.   Bunu   daha   da   yaygınlaştıracağız.   Hep   söylüyorum,   geceyatarken bile üye yapmayı düşüneceksiniz. Arabanızda üye kayıt fişi olacak, işyerinizvarsa orada üye  kayıt  fişi  olacak, elinizde çanta varsa onun  içinde  üye kayıt fişiolacak onunla yatılacak, onunla kalkılacak. Çünkü üye yapmak en ciddi parti işidir.Üye yapmak demek partiye oy verme istidadı olan insanların kayıt altına alınmasıdemektir. Yapılan  üyelerle  kurulacak  bağı  genişleterek,  onlara  iletişimimiz   artırıp,elimizdeki   üye   tabanını   partileştirdiğimiz   sürece,   o   insanları   oy   veren   insanstatüsünden   aynı   zamanda   oy   isteyen   insan   statüsüne   geçirmek   gibi   bir   temelgörevimiz var. Bir partinin gücü sadece oy veren insanlarla ölçülmez. Esas sonucubelirleyen ana unsur, o parti için oy isteyen insan sayısının arttırılmasıdır. Üye kayıtseferberliğini dün   itibariyle  Genel  Başkanımız İstanbul’da   başlattı. Bunu   artık  bizAnkara’da  il   teşkilatı   olarak,  ilçe   teşkilatlarımız  olarak   bir  ibadet   vecdi içerisindeyerine getireceğiz ve bu işi hep birlikte başaracağız değerli arkadaşlar. Ben bunayürekten inanıyorum. Buna paralel olarak, Ankara’da büyük oranda yüzde 95 orandamahalle   teşkilat   başkanları   işi   tamamlanmış   vaziyette.   Ama   bunun   altındayönetmeliğimizde  yayınladığımız o  mahallenin nüfus  kriterlerini  baz alan,  yöneticisayısının alt ve üst limitleri dahilinde yönetimlerinin tamamlanmasını sağlayacağız.