İYİ Partili İsmail Koncuk: Ekonomik Sıkıntıların Bedeli Hep Dar Gelir ve Sabit Gelirlere Ödetiliyor

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK üyesi , eski Sendika Konfederasyon Başkanı İsmail Koncuk, memur, emekli ve işçi maaşlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili İsmail Koncuk: Ekonomik Sıkıntıların Bedeli Hep Dar Gelir ve Sabit Gelirlere Ödetiliyor

İYİ Partili İsmail Koncuk: Ekonomik Sıkıntıların Bedeli Hep Dar Gelir ve Sabit Gelirlere Ödetiliyor

İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, görüşmeleri devam eden Kamu işçileri ve memurların sözleşmeleri ve ekonomideki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

"EKONOMİK SIKINTILARIN BEDELİ SABİT VE DAR GELİRLİLERE ÖDETİLİYOR"

Memur ve emeklinin yıllardır gözardı edildiğini, 3,5'luk zamlara mahkum edildiğini söyleyen Koncuk, "Her ekonomik sıkıntının bedeli, hep dar ve sabit gelirlilere ödetiliyor. Dar ve sabit gelirlilerden, sürekli fedakarlık bekleyen İktidar, bir kere de ben fedakarlık yapayım demiyor." ifadelerini kullandı. Açıklama, İsmail Koncuk'un resmi sosyal medya hesabından bugün geldi. 

HÜKÜMET ŞU ANA KADAR TÜRK-İŞ'İN TALEPLERİNE EVET DEMEDİ

Hükümetin Türk-İş'in taleplerine 'Evet' demediğini hatırlatan eski Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Hükümet şu ana kadar Türk İş’in taleplerine evet demedi. Türk İş’in duruşu önemlidir hem 200 bin kamu işçisi hem de şu an devam eden memur toplu sözleşmesi için. 24 Haziran 2018 seçimlerinden bu yana adeta tepetaklak olan ekonomi, dar ve sabit gelirliyi nefessiz bırakmış durumda. Problem şu, Türk İş, yoğunluklu olarak, 2019 için bastırıyor, ancak memurların toplu sözleşmesi 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak. 2019’da işçilere daha yüksek zam, 2020’de daha düşük zam yaparak, memura da 2020 için, ben işçiye de bu kadar vermiştim, diye savunma yapabilirler." ifadelerini kullandı. 

MEMUR VE EMEKLİ YILLARDIR GÖZ ARDI EDİLİYOR

Memur ve emeklilerin de yıllardır göz ardı edildiğini vurgulayan Adana Milletvekili, "Memur ve emekli yıllardır göz ardı ediliyor ve 3,5 luk zamlara mahkum bırakılıyor. Her ekonomik sıkıntının bedeli, hep dar ve sabit gelirlilere ödetiliyor. Dar ve sabit gelirlilerden, sürekli fedakarlık bekleyen İktidar, bir kere de ben fedakarlık yapayım demiyor.Bir fasit daire." dedi.

Hükümet şu ana kadar Türk İş’in taleplerine evet demedi. Türk İş’in duruşu önemlidir hem 200 bin kamu işçisi hem de şu an devam eden memur toplu sözleşmesi için. 24 Haziran 2018 seçimlerinden bu yana adeta tepetaklak olan ekonomi, dar ve sabit gelirliyi nefessiz bırakmış durumda. Problem şu, Türk İş, yoğunluklu olarak, 2019 için bastırıyor, ancak memurların toplu sözleşmesi 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak. 2019’da işçilere daha yüksek zam, 2020’de daha düşük zam yaparak, memura da 2020 için, ben işçiye de bu kadar vermiştim, diye savunma yapabilirler. Memur ve emekli yıllardır göz ardı ediliyor ve 3,5 luk zamlara mahkum bırakılıyor. Her ekonomik sıkıntının bedeli, hep dar ve sabit gelirlilere ödetiliyor. Dar ve sabit gelirlilerden, sürekli fedakarlık bekleyen İktidar, bir kere de ben fedakarlık yapayım demiyor.Bir fasit daire.

İsmail Koncuk (@ismailkoncuk)'in paylaştığı bir gönderi ()

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA