İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den EYT, İşsizlik ve Maaş Çıkışı: Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den EYT, İşsizlik ve Maaş Çıkışı: Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor…

Vatandaşın zor durumda olduğunu, işsiz gençlerin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun, düşük maaşların herkesin belini büktüğünü söyleyen İYİ Parti Lideri, vatandaşların tüm bu sıkıntılarına rağmen ülkede rekor üstüne rekor kırıldığına yönelik açıklamaların doğruları yansıtmadığını söyledi.

Akşener'in açıklmalarında şu ifadeler görüldü: 

Bütün bu iş bilmezliklerle, Türk ekonomisinin geldiği nokta ortada. Bunu en iyi sizler yaşıyor, en iyi sizler biliyorsunuz. Bakkalda, markette, manavda, ödenemeyen faturalarda yaşıyorsunuz. Çalışanlarımızın, memurlarımızın, durumu ortada. Esnafımızın, işletmelerimizin, KOBİ’lerimizin durumu ortada. İşsiz vatandaşlarımızın, gençlerimizin durumu ortada.
Emeklilerimizin, emekli olamayan EYTlilerimizin durumu ortada.  Besleyip büyüttüğü müteahhitlerin parasını eksizsiz ödeyen iktidarın,  en düşük memur emeklisine reva gördüğü 148 lira zam ortada. En düşük işçi emeklisine yapılan 72 lira zam ortada.  Emeklilerimize günlük 2 buçuk lira, günlük beş lira zammı reva gören hükümet,  Türkiye’de açlık sınırının 2431 lira,  yoksulluk sınırının da 7942 lira olduğunu bilmiyor mu? Milyonlarca vatandaşı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan bir ülkenin ekonomisi, nasıl oluyor da uçan ekonomi oluyor? Damat Bakan’a göre borsamız rekor kırıyor,  kayınpederine göre şahlanmamıza herkes tanık oluyor. Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor…  

Ama nedense ne bu rekorlar, ne de bu şahlanma, aziz milletimin tek bir ferdinin hanesine uğramıyor.