İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu:  Günlük 40 Liranın Altında Bir Ödeme Hangi Aile için Yeterli Olur?

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs pandemisine ilişkin ekonomik önlem paketi görüşmelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam ettiğini hatırlatarak, dünyanın hiç beklemediği olağanüstü şartların meydana geldiğini kaydetti.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu:  Günlük 40 Liranın Altında Bir Ödeme Hangi Aile için Yeterli Olur?

Tüm ülkelerde ekonomik tedbir paketlerinin hayata geçirildiğini söyleyen Tatlıoğlu, "Bütün tedbirler ve ekonomik politikaların iki temel ayağı var. Birincisi, ekonomideki üretim gücü olan şirketlerin ayakta durmasını sağlamak ve iflaslarını önlemek. İkincisi de hane halkı gelir akışının devamlılığını sağlamak. Dolayısıyla ekonomik işleyişi asgari seviyede de olsa çalıştırmak ve devamını sağlamak." dedi. 

Görüşmeleri devam eden paketin içerisinde yer alan düzenlemeleri de anlatan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı, genel olarak paketteki tedbirleri olumlu bulduklarını fakat yetersiz ve eksik de bulduklarını söyledi. Tatlıoğlu, ücretsiz izinlerde 1177 liralık ödemenin öngörüldüğünü hatırlatarak, bu ödemede dahi damga vergisi olduğunu söyleyip, "Bu küçük damga vergisini bile arkadaşlar ihmal etmemişlerdir. Günlük 40 liranın altında bir ödenek nasıl bir aile için yeterli olur çok ciddi düşünmek lazım. Bunun en azından kısa çalışma ödeneği olan asgari ücret üzerinden ödenen miktar olan 1752 liraya çıkartılması gerektiğine inanıyoruz." çağrısında bulundu.  

Tatlıoğlu daha sonra , "Saray ile sokak arasında çok ciddi bir mesafe var. Sokağın sorunlarını algılayamayan bir yönetim var. Bütün yapılanlardan bunu görüyoruz. O nedenle Sayın Erdoğan'ın bugünkü süreçte parti genel başkanından ziyade artık bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla hareket etmesi gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye'de bir cumhurbaşkanı açığının derinleşmesi söz konusu olur. Artık hükümet refleksinin üzerine çıkılmalı. Devlet refleksiyle hareket edilmeli. Siyasetin toplam gücü kullanılmalı ve ortak akıl yürütülmelidir. Şimdiye kadar hep eksik aklı gördük ve bunun maliyetlerini hep beraber bütün Türkiye olarak çekme durumunda kalırız. Türkiye, böyle bir fotoğrafa da layık değildir." ifadelerini kullandı.