İsmail Koncuk: AK Parti Kimseyi Dinlemiyor, Duymuyor

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücret sorunu ve öğrencileri yakından ilgilendiren önemli değerlendirmelerde bulundu. TEOG sisteminin değiştirilmesiyle Türkiye'deki özel okullara olan talebin biraz daha arttığını burada dile getiren Adana Milletvekili Koncuk, geçtiğimiz sene bir çok öğrencinin evine en yakın okul, bölge kıstasları ve benzeri kriterler sebebiyle hiç arzu etmedikleri okullara kayıt yaptırma

İsmail Koncuk: AK Parti Kimseyi Dinlemiyor, Duymuyor

İsmail Koncuk: AK Parti Kimseyi Dinlemiyor, Duymuyor

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücret sorunu ve öğrencileri yakından ilgilendiren önemli değerlendirmelerde bulundu. TEOG sisteminin değiştirilmesiyle Türkiye'deki özel okullara olan talebin biraz daha arttığını burada dile getiren Adana Milletvekili Koncuk, geçtiğimiz sene bir çok öğrencinin evine en yakın okul, bölge kıstasları ve benzeri kriterler sebebiyle hiç arzu etmedikleri okullara kayıt yaptırmak durumunda kaldıklarını söyledi.

ÖZEL OKULLARDA ÖĞRETMENLERE YÖNELİK SÖMÜRÜ SİSTEMİ VAR

Türkiye'de 11 bin 694 okul olduğunu bundan dört yıl önce sayının 6 bin 710 olduğunu söyleyen Koncuk, "Şu anda Türkiye'de 11.694 okul var yani dört yıl önce 6.710 olan sayı, 11.694'e çıktı, öğrenci sayısı 1 milyon 400 bin. Fakat burada öğretmen çalıştırma konusunu dikkatle incelemek lazım. Özel okullarda öğretmenlere yönelik maalesef bir sömürü sistemi var, bir sömürü sistemi var. Ve Millî Eğitim Bakanlığı bu sömürü sistemini görmezden geliyor. Hatta daha önce öğretmen maaşlarını düzenleyen bir madde vardı. Bu madde kaldırıldı yönetmelikte. 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 9'uncu maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırıldı. Bu madde, aslında özel okulda çalışan öğretmenlerin nasıl maaş alacağını düzenleyen bir maddeydi ama şöyle diyebilirsiniz: Ya bu yönetmelik maddesi vardı ama uygulanamıyordu, uygulama var mıydı, bu yönetmelik maddesini dikkate alan var mıydı? Olmayabilir ama bir düzenleme vardı ve bu düzenlemeye uymayan alenen suç işliyordu." şeklinde konuştu.

500 BİN CİVARINDA ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN VAR

Ataması yapılmayan öğretmenler ve asgari ücretle çalışmak durumundaki öğretmenlerin sorunlarına da değinen Koncuk, "Değerli milletvekilleri, ataması yapılmayan 500 bin civarında öğretmenimiz var. Dolayısıyla öğretmenlerimiz maalesef şu anda açık pazar gibi. İşsiz, çaresiz, umutsuz bu gençlerimiz özel okulları bir umut olarak görüyorlar. Fakat burada birçok özel okulda -hepsini elbette kastetmiyorum- öğretmenler sömürülüyor. 2.020 lira asgari ücretle çalışmak zorunda kalan birçok öğretmen var. Bu maddenin, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından göz ardı edilen, yönetmelikten çıkarılan bu maddenin, daha doğrusu kanundan çıkarılan bu maddenin yeniden ihdas edilmesi için ben İYİ PARTİ adına da bir kanun teklifi verdim ayrıca. İşte, AK PARTİ Grubunun keyfi ne zaman yeterse Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelir. Öyle mi sayın hemşehrim? Hatta bakıyor…" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KİMSEYİ DİNLEMİYOR, DUYMUYOR TABİ BİZİ

 Bakan Selçuk'a da hitaben meclis kürsüsünden açıklamalarını sürdüren Koncuk, konuşması sürerken, AK Parti sıralarında sohbet eden milletvekillerini de uyardı. Adana Milletvekili, "Bakın, bir tenakuzu daha ben size anlatayım: Temel liseler kuruldu. Temel liseler kurulurken bunlara dört yıl süre verildi, dedi ki: Dört yıl içerisinde okula dönüşün. Fakat bunlar fiyatları çok ucuz tuttuğu için okula dönüşebilecek oranda bir maddi imkân sağlayamadılar. Şu anda bunların süresi bitti. Millî Eğitim Bakanlığı diyor ki: Şimdi ben temel liseleri kapatıyorum kardeşim, kapatıyorum. 22 bin öğretmen çalışıyor temel liselerde, 9 bin personel çalışıyor, 214 bin öğrenci var. Ya, öğretmen atayamıyorsunuz. Bir yandan özel okul statüsü olarak kabul edeceğimiz bu temel liselere bir şans daha vermiyorsunuz. Bununla ilgili Millî Eğitim Bakanlığına yönelik soru önergemize de bir cevap gelmedi. Buradan Sayın Ziya Selçuk'a, kürsüden, Meclisten hitap ederim: Bu temel liselere lütfen iki yıl daha şans verin. Bunların bir sürü alet edevat, eşyası, malzemesi var, bir sürü yatırımı var, 214 bin öğrenci var, 30 bin insan buradan ekmek yiyor ve siz diyorsunuz ki: "Ben kapatıyorum." Ya, böyle bir hakkınız yok. Bir yandan özel okulların önemli olduğunu söyleyecek -hatta, teşvik de getirdiniz- diğer yandan özel okul olma amacıyla temel liseye çevirdiğiniz -eskiden dershaneydi bunlar, temel lise oldular- okullara bir şans daha vermeyeceksiniz. Bakın, dün işletmelerin borcunu yeniden yapılandırmayla ilgili kanun çıkardık değil mi?Batmış olan, borcunu ödeyemeyen işletmelere bir af getirdiniz. Temel liselere niye aynı duygularla bakmıyorsunuz, bunlar da bizim kurumlarımız değil mi? 214 bin öğrencinin, 30 bin insanın faydalandığı kurumlar. Lütfen, AK PARTİ Grubu, Grup Başkan Vekili de burada… Grup Başkan Vekili sohbete dalmış, bizi de dinlemiyor, işte AK PARTİ kimseyi dinlemiyor zaten. Daha da duymuyor tabii bizi." dedi.