Fahrettin Yokuş'tan CTE Personelleri açıklaması

İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM 'de yaptığı konuşmada CTE bünyesinde çalışan personellerin durumuna değindi.

Fahrettin Yokuş'tan CTE Personelleri açıklaması

Fahrettin Yokuş 'tan İKM açıklaması.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş , TBMM Genel Kurulu 'nda söz aldı ve cezaevlerinde çalışan personellerin sorunlarını dile getirdi. 

Cezaevlerinin durumuna değinerek sözlerine başlayan Yokuş, "Cezaevlerimizin durumu hepimizin aslında malumu ama şu acı gerçekle başlamak istiyorum: 2002 yılında bu güzel ülkemizde cezaevlerinde tutuklu ve mahkûm sayısı 66 binken bugün 284 bine ulaşmıştır yani yüzde 470 artmıştır. Aynı dönemde Türkiye’nin nüfusu ise yüzde 28 artmıştır. Hani Sayın Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ zaman zaman diyor ya “Çağ atlayan Türkiye” “Nereden nereye” Allah aşkına nereden nereye geldiniz? Bu var ya, bu bir utanç tablosudur. Eğer bu ülkede siz Türkiye nüfusu artışının 15-20 katı mahkûmla cezaevlerini doldurmuş iseniz bu sizin adaletsiz, hukuksuz, ayrımcı politikalarınızın, demokrasiye inanmamanızın, yaptığınız icraatların bir sonucudur. Burayı bir yere koyalım." ifadelerini kullandı.

"BİZE KIZ VERMİYORLAR"

İnfaz koruma memurlarının sorunlarına değinen Yokuş, personellerin emniyet hizmetleri sınıfına geçirilmesini söyleyerek "Gelelim 2’nci tarafa, cezaevlerindeki mahkûmları konuşalım, konuşalım. İnsan hakları ihlalleri olmasın, doğru. Ama kardeşim, cezaevlerinde çalışan 67 bin çalışandan niye bahsetmiyoruz? Bu insanların sendika kurma hakkı yok, bu insanlara Emniyet sınıfına geçme hakkını vermezsiniz, fazla mesai hakkı yok. Bunlar gönüllü mahkûm, bunlar “Biz cezaevinde çalışıyoruz.” bile diyemiyorlar. Bu insanların o kadar çok sorunları var ki, bir cezaevinde gardiyanla Allah aşkına konuşun, hele hele evlenmemiş, bekâr gardiyanla bir konuşun, diyorlar ki: “Bize kız vermiyorlar.” Evet, kız vermiyorlar." ifadelerini kullandı.

"İNSANCA MAAŞ VERELİM - EK ÜCRETLERİ ADALETLİ DAĞITALIM"

Cezaevi personelleri arasındaki adaletsiz ek ücret dağılımına ve düşük maaş meselesine değinen Yokuş, "Şimdi, eğer bir konuyu konuşacaksak, bir konu üzerinde çalışacaksak önce o kurumdaki çalışanların yani cezaevi çalışanlarının sorunlarını çözelim ki, onlara insanca yaşayacak ücret verelim ki, onlara cezaevinde üretilen ve oradaki insanlara dağıtılması gereken ek ücretleri adaletli dağıtalım ki, yine cezaevi personeli arasındaki sözleşmeli, sözleşmesiz kadro ayrımlarını ortadan kaldıralım ki önce çalışanlara bir huzur getirelim, önce çalışanlara insan hakları getirelim de, onlara insan haklarının neler olduğunu içselleştirelim de onlar da cezaevlerinde mahkûmlarımıza, hükümlülerimize, tutuklularımıza adam gibi muamele etsinler, insan haklarını ihlal etmesinler, adam gibi muamele etmezlerse de gereğini hep beraber yapalım. Gelin, bir işi kökten çözelim." dedi. 

SORUNU KÖKTEN ÇÖZELİM

Fahrettin Yokuş , sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Cezaevleri çalışanlarından başlayalım, onların haklarını hukuklarını gözeterek başlayalım. Onların şartlarını düzeltmeden cezaevi şartlarını düzeltemezsiniz. Onun için, gelin, yanlış yerden başlamayalım, doğru yerden başlayalım ve bu sorunu da kökten çözelim diyorum."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA