EYT İçin Flaş Açıklama: Kaynak Bulamıyoruz Mazeretini EYT'lilere Değil Müteahhitlere Söyleyin"

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ağıralioğlu emeklilikte yaşa takılanların durumu hakkında dikkat çeken sözler söyledi.

EYT İçin Flaş Açıklama: Kaynak Bulamıyoruz Mazeretini EYT'lilere Değil Müteahhitlere Söyleyin"

Dikkat çeken EYT açıklaması.

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Ağıralioğlu açıklamasında emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorunlarını dile getirirken hükümete EYT üzerinden eleştiride bulundu.

Ağıralioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda vereceğim tavsiye, devlet sözünü tutmalıdır. Sözünü tutan devlet itibarlıdır. Efendim bazen sözünü tutarken zarar eder. Peki bunda sorun devletin sözünü tutmaması mı yoksa zarar mı etmesi? Devlet sözünü tutarak zarar etsin. Devleti, devlet yapan verdiği sözü tutabilme kabiliyetidir.

Siz bu insanlara söz vermişsiniz. Verdiğiniz sözün arkasında devletin iradesini göstermelisiniz.

'Efendim ben söz verdim unuttum' Diyecek ki arkadaşlarımız Osmanlı'nın küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlının borçlarını bile ödedi. Dolayısıyla devlet söz verdi mi tutması lazım."

"KAYNAK BULAMIYORUZ MAZERETİ"

Dolayısıyla bu kaynak bulamıyoruz mazeretlerini EYT'lilere değil müteahhitlerine söylesin. Müteahhitlere buldukları kaynaktan EYT'lilere de bulsunlar. Ek göstergeye de bulsunlar. Kendi tasarruf disiplinlerini sağlarlarsa bulabilirler. Biz bulabiliriz.

Şu önemli bir belge, Müteahhitlere bulduğunuz kaynak sebepsiz zenginleşmeye neden oluyor. Buraya vereceğiniz para piyasaya girecek. Çünkü 1500 lira verdiğiniz bir kişi bu parayı istifleyerek yaşamayacak. Bunu harcayacak. Aslında bu parayı EYT'lilere değil türk Milletine veriyorsunuz."