Askerlere Asgari Ücret Açıklaması

Korona salgını nedeniyle askerlerin terhis süreleri 1 ay uzatıldı. Terhislerin uzatılması sonrası Kasım 2019 'da silah altına giren gençler 7 ay askerlik yapmış oldu. Bu askerlere asgari ücret verilmesi için önerge TBMM'de.

Askerlere Asgari Ücret Açıklaması

Son dakik : Askerlik süresi uzayanlara asgari ücret teklifi.

TBMM 'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'a bir önerge verildi. İYİ Parti Milletvekili Ayhan Arel tarafından verilen öneride , askerlik süresi 1 ay artan erlere asgari ücret ödenmesi istendi. 

Söz konusu önerge şu şekilde:

Bakanlığınız tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi Bisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silahj altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılması kararı alınmıştı. Böylece bir ay terhis tarihlerinin uzatılması ile 6 ay olan askerlik süresi 7 ay oldu.

Durumu iyi olmayan, aile durumunu maddi kaynaklarını 6 aya göre hazırlayıp askere gelen Mehmetçiklerimiz var. Askerlik süresinin bi ay uzatılması ile insanların özellikle ekonomik plan ve programları aksamış durumda. aile kurmayı , iş kurmayı planlayan askerlerimiz ve aileleri planlarını bir ay daha ertelemek durumunda kaldı. Asker aileleri askerlik süresinin uzayıp uzamayacğı konusnda ise merak yaşamaktadır. 

Bu Bağlamda;

1) Alınan karar sonucunda fazladan bir ay askerlik yapan Mehmetçiğimize bir ay için asgari ücret seviyesinde ücret verilmesini düünüyor musunuz? 

2) Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde silah altında bulunan Mehmetçiğimizin hizmet süresini tekrar uzatmayı düşünüyor musunuz?

Askerler ve gençler bu sayfada:  TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA