Vali Yerlikaya Yeni Mesai Saatlerini Açıkladı  

İstanbul'da kamuda uzaktan çalışma düzenlemesinin kapsamı genişletildi.

Vali Yerlikaya Yeni Mesai Saatlerini Açıkladı  

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu. Vali Yerlikaya, 60 yaş üstü çalışanlar, hamileler, kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadınların evden çalışabileceğini, sanayi kesiminde çalışanların saat 07.00 itibariyle mesaiye başlayacağını söyledi.  

"KISITLANMIŞ GÜNLERE YENİDEN DÖNMEK İSTEMİYORUZ"

Salgınla mücadele konusunda alınan son kararları kamuoyu ile paylaşan Vali Yerlikaya , iş yerlerinin çalışma saatlerine ilişkin de, "Artık bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22.00'de sona erecek. Sizlerden gelen talep ve önerileri dikkate alıyor, her alanda denetimleri daha da artırıyoruz. 22 Ağustos'tan itibaren, 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ancak, bireysel olarak, önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi, iş yerimizi, denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz, tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız. Her bir İstanbullu bizim canımız. Salgına yeni kurbanlar vermek istemiyoruz. Kısıtlanmış günlere yeniden dönmek, hiç istemiyoruz. Henüz salgın bitmedi. Kontrolü elden bırakmamalıyız. Bu süreçte maske, su kadar gerekli. Mesafe, ekmek kadar vazgeçilmez. Temizlik, virüse karşı en büyük silahımız. Tüm bunların etkili olması için de, lütfen kalabalık ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak duralım. Kendimize, toplumumuza yardım etmenin değişmez kuralı, bu" dedi.

KAPSAM GENİŞLETİLDİ

İstanbul'da tüm kamu kurum ve kuruluşlarının 28 Eylül'de kademeli mesaiye geçtiğini hatırlatan Yerlikaya, bu kapsamın genişletildiğini belirtereek, "Kamu hizmetlerini aksatmayacak, salgının etkilerini azaltacak biçimde, bugünden itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz. Bu bağlamda; 60 yaş ve üstü çalışanlar (idareci pozisyonda olanlar hariç), hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışacaktır. Bunların dışındaki diğer personelimiz ise, haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır" dedi.

KAMUBÜLTENİ / İSTANBUL