Süleyman Soylu Açıkladı: İstanbul'a 27 Polis Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul 'a 27 polis merkezinin daha açılacağını söyledi.

Süleyman Soylu Açıkladı: İstanbul'a 27 Polis Merkezi

İçişleri Bakanı Soylu 'dan İstanbul 'a yeni polis merkezleri kurulacak açıklaması.

Şişli'de bir otelde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve İstanbul 'daki asayiş olaylarına değindi. İstanbul 'da asayiş olaylarında ciddi bir azalma yaşandığını söyleyen Bakan Soylu, son dönemlerde İstanbul 'da görevlendirilen polis ile bekçi sayısına değindi. 

İSTANBUL 'A 27 YENİ POLİS MERKEZİ

Muhtarlarla toplantısında konuşan Bakan Soylu, İstanbul 'da 27 yeni polis merkezinin kurulacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımız, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız çalışma neticesinde İstanbul'a 27 polis merkezi yapıyoruz. Bugün yaptığımız analiz ve değerlendirmeler sonucunda, 27 polis merkezinin yapılması hususu, bizim için önem arz etmektedir. Bunları en geç bir yıl içinde hizmete açmış olacağız."

BEKÇİ VE POLİS ALIMI

Bekçi ve polis alımlarına da değinen Bakan Soylu şunları söyledi:

"İstanbul'daki polis ve bekçi sayımızda ciddi bir artış var. Türkiye'de son 1,5 yılda 21 bin bekçi aldık. Bunun 4 bin 34'ü İstanbul'da. Şimdi bin 200 bekçi daha vereceğiz İstanbul'a. İstanbul'da 5 binin üzerinde bekçimiz olacak.

İstanbul'a 2 bin polis verdik. Ayın birine kadar göreve başlıyorlar, bir kısmı başladı. İstanbul'da sadece trafik polisi olarak sokaklarda bulunacak yaklaşık 500 trafik polisi var. İstanbul, tarihinde ilk defa 55 binin üzerinde bir polise çıkmış olacak."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA