Son Dakika... İstanbul'da Yıldırım Nereye Düştü (İstanbul Hava Durumu Yıldırım Uzaklığı Hesaplama ve Cep Telefonu Detayı)

İstanbul 'da akşam saatlerinde art arda yıldırım ve şimşekler çaktı. Gündüz saatlerinde bir kişinin ölümüne neden olan şimşeğin nereye düştüğü merak ediliyor.

Son Dakika... İstanbul'da Yıldırım Nereye Düştü (İstanbul Hava Durumu Yıldırım Uzaklığı Hesaplama ve Cep Telefonu Detayı)

Son dakika : İstanbul'a yıldırım düştü.

İstanbul 'dan son dakika haberi geldi. Bölgeden gelen haberde birçok şimşek ve yıldırımın art arta düştüğü öğrenildi. 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sabah saatlerinde İstanbul 'da Büyükçekmece Sahili'ndeDoğan Erişek  isimli vatandaş, aniden yağan yağmura yakalandı. Yanındaki torununu alan ve bir ağacın altına sığınan Erişek, yıldırımım ağaca düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 

GECE YİNE BAŞLADI

Akşam saatlerinde hava yine kapandı ve gece yarısına doğru art arda yıldırım ve şimşekler çakmaya başladı. Bazı yıldırımların çok yakın yerlere düştüğünü gören vatandaşlar tedirgin oldu.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul için hava durumu ve önümüzdeki günler için yağış bilgisi şu şekilde:

YILDIRIM - ŞİMŞEK UZAKLIĞI HESAPLAMA

Öncelikle şimşek çakması ile gök gürültüsünün işitilmesi arasındaki zaman farkı ölçülür. Bunun için bir kronometre kullanılabilir. Her bir saniye 340 metre ile çarpılır. Örneğin gök gürültüsü şimşekten 7 saniye sonra işitilmişse, şimşek 7 s x 340 m/s = 2380 metre (2,38 km) uzakta gerçekleşmiştir.

CEP TELEFONU YILDIRIM ÇEKER Mİ?

'Telefon yıldırım çekmez'

Bulut kütlesinin en yakınına gelen nesne bulutun yıldırım yükünü boşaltacağı yer olur.